Sex

go get it

Aside Banners

Ako želiš bolji seks – ovako ćeš to i postići

Piše , Objavljeno

Izvor fotografije: Shutterstock

Tajna boljeg seksa je vrlo jednostavna, toliko jednostavna da će neki od vas samo odmahnuti rukom, otpisati savjet i potražiti X u gornjem desnom kutu ekrana. Tajna je u mijenjanju tempa, u mijenjanju konteksta. Seks ne trebate tretirati kao fast food već kao finu večeru za dvoje. S nekoliko slijedova.

Ima taj running joke u filmu The Goods: Live Hard Sell Hard u kojem Ving Rhames tvrdi kako nikad nije vodio ljubav. Svi ga čudno gledaju kad to spomene jer misle da je 50+ godišnji korpulentni crnac djevac, ali ih on brzo razuvjeri i kaže kako se puno puta j*bao, ali nikad nije vodio ljubav. U jednoj sceni mu se napokon ostvari želja i on shvati kako sporo vođenje ljubavi ipak nije njegova šalica čaja jer mu je dosadno i on tamo samo leži.

.

E pa oprosti Vinže Rejmše, ali to nije zapravo tako.

Spor i senzualan seks nikako nije dosadan, ali ga je lako otpisati jer nismo sigurni kako se to radi. Kao Ving Rhames u klipu iznad.

Društvo nas od malih nogu uči optimizaciji i usmjerava nas na rezultate pa tako znamo i kroz seks loviti rezultat, onaj završni osjećaj umjesto da uživamo u trenutku. Meg Ryan je u When Harry Met Sally pokazala kako zbog tog pritiska društva žene ponekad znaju i odglumiti. Vrhunski odglumiti.

Seks je proces, ne samo sredstvo s kojim dođeš do orgazma. Nemoj žuriti kroz pokrete, posveti se sebi, posveti se drugoj osobi i možeš imati nevjerojatno iskustvo i još nevjerojatnije orgazme. Rekli bi Ameri “have your cake and eat it too”. Energija se gradi.

Seksualna terapeutkinja Esther Perel ističe kako se moramo odmaknuti od “performance-driven” seksa. Seks nije nešto što moraš “riješiti”, razlog seksu ne bi trebao biti orgazam niti seks završava s orgazmom.

Sporo nema veze s brzinom. Ono što je važno je prisutnost u trenutku, osviještenost naših tijela, osjećaja i podražaja. Ne trebaš žuriti. Neka se stvari odvijaju svojim tempom, a uživaj u svakom trenutku.

Čak i prilikom dobre stare “boksačke runde sa samima sobom”, uživaj u trenutku. Masturbacija nije nešto što moraš privesti kraju što prije jer bi netko od ukućana mogao ući u prostoriju u kojoj se zabavljaš. Odrasla si osoba, plaćaš svoje račune, imaš pravo provesti više vremena u društvu svoga tijela. Uzmi si vremena. Pogotovo u ovakvim vremenima kada nam treba malo vraćanja u sadašnji trenutak. Povezanost s osjetilima će ti razbistriti um, a budimo realni – um igra veliku ulogu u samom seksualnom činu. Ne možeš se prepustiti ako mozak bježi na to-do listu ili opasnost od glačala koje je možda ostalo upaljeno (a u 95% slučajeva nije).

Unesi igračke u spavaću sobu, možda ti imanje jasnog, fizičkog objekta pomogne ostvariti veći doticaj s fizikalnosti i senzualnosti vlastitog tijela.

Seks-industrija je napredna industrija koja nudi različite dodatke za spavaću sobu. Da, možeš partnerici pokloniti “mini-masažer za vrat” koji ide na 3 AAA baterije, ali nije to to. Treba stvari nazvati pravim imenom. Nemamo se razloga sramiti oko vlastitih seksualnosti. Tvoja partnerica zaslužuje seks igračke za istraživanje vlastitog tijela i povećavanje zadovoljstva koje možete koristiti i kada provodite sate goli zajedno. Taj “mini masažer za vrat” stimulira samo vrh klitorisa, sad već vani imaš napredne proizvode kao ovaj vodootporni LELO SILA (vrh ime!) stimulator klitorisa koji soničnim valovima stimuliraju do 75 posto više klitorisa. Čak i reklama izgleda onako kako treba izgledati. Savršen gadget za malo “me-timea”, ali i za kombinaciju s ostalim seksualnim tehnikama kada vas je dvoje (ili više od dvoje, ne sudimo).

.

I ne, nismo plaćeni za spomen ovog proizvoda, samo smo iskreno oduševljeni što su i proizvod i reklama lako dostupni u javnom prostoru. Znači da se krećemo naprijed.

Bičevi? Lisice? Maske? Uniforme? Analne kuglice? Buttplugovi? Sve što ti se sviđa je apsolutno normalno. Ako će ti pomoći u ostvarivanju užitka, samo daj.

Ako te pak netko pogleda mrko jer ulažeš vrijeme i novac u svoju seksualno ostvarenje, samo su ljubomorni jer nisu toliko slobodni te zavidni jer ih je sram ostvariti se u potpunosti.

Nemaš nikakve dužnosti prema njima – samo prema sebi. I svom partneru. I vašem seksualnom procesu uzajamnog ispreplitanja užitka, sebičnosti i altruizma.

TAGOVIbolji seks lelo muško ženski odnosi seks seksualnost spolni odnosi