Lifestyle

ovo će trajat

Aside Banners

10 Idesh preporuka što raditi doma u samoizolaciji – još jedan članak da čitaš što raditi umjesto da radiš

Piše , Objavljeno

U našem slučaju dobrovoljna i odgovorna samoizolacija traje već koji tjedan, a još nismo poludjeli. Ok, bilo je par kritičnih trenutaka, da te ne lažemo, ali zaključili smo da se može i mora. Da će sve ovo proći što prije ako budemo solidarni i ponašamo se u skladu s uputama te u konačnici, da je tehnologija na našoj strani i da trebamo iskoristiti sve njezine blagodati kako bismo si olakšali i ispunili dan. Ako radite od doma, nešto je lakše smisleno ispuniti dan, a najteže je vjerojatno ekstrovertima i ekipi koja je navikla konstantno visiti vani pa je šok za organizam i psihu ozbiljan. Ako si i ti taj ili ta, zamišljamo te kao Pablo Escobar meme.

Ipak, nije sve tako crno. Evo ti 10 naših preporuka kako ubiti vrijeme. Usudili bih se čak reći i kvalitetno ga potratiti. Ok, nismo možda niti s jednim prijedlogom otkrili toplu vodu, ali volimo liste. A i neki prijedlozi postali su aktualni upravo zbog koronavirusa.

P.S. Možeš ti to, poznati FOMO (Fear of missing out) strah milenijalaca ovog puta ne postoji. Upamti, nitko se trenutačno ne zabavlja dobro!

1. Gledanje filmova, bingeanje serija…

Ovo ti je sigurno palo na pamet, ali ono što možda ne znaš je da se Pickbox za vrijeme pandemije otključao. Da je Kino Mediteran dalo na gledanje filmove besplatno, a isto je učinio i Restart s nekim sjajnim dokumentarcima. Primjerice, s ‘Medenom zemljom’. Netflix, HBO i Amazon i dalje ćeš platiti, ali kad ako ne sad.

2. Čitanje

Sve vrijeme svijeta je ispred tebe ili ti se barem tako čini? Svakako govorimo o nekoliko tjedana. Ako si već pročitao sve što visi po policama osim kuharica, internet će ti uskočiti. Čak i KGZ od lani nudi mogućnost posuđivanja e-knjiga.

3. Vježbanje

Ako si teretana osoba ili sve postane još gore pa i trčanje po nasipu u gluho doba postane nemoguće, sjeti se da sasvim sigurno nisi jedina osoba s tim problemom. YouTube je pun kanala koji nude zamjenski trening za koji ti treba samo prihvatljiva internet veza i ono što ionako imaš doma.

4. Video igre

Mora biti barem jedna igra koju nikad nisi počeo igrati jer si svjestan da za nju nemaš vremena i da će ti uništiti društveni život. Sad ili nikad! Mi ćemo si u old school duhu usrati život Football Managerom nakon što smo već desetak puta prošli isti taj bolni rehab. Don’t care!

5. Treat yourself večer

Kupka, mirisne svijeće, boca vina… Svi oni filmski klišeji koje nikad zaista ne probaš jer treba uložiti previše truda i vremena, a i osjećaš se nekako glupo. Well, mislim da će se ipak testirati i ta teza. Ne odmah, ali ako ovo potraje mjesecima, Bog nam je svjedok.

6. Novi recept

Restorani su zatvoreni ili će sasvim sigurno uskoro biti zatvoreni. Ok, dobar dio dostava će raditi i dalje, ali ovo je idealan trenutak da se okušaš u kuhinji s puno manje stresa nego li inače.

Skill Cooking GIF - Find & Share on GIPHY

7. Jesen će biti udarna, počni sve planirati

Da, planiranje je nekad neophodno i strašno dosadno, ali ne mora biti pain in the ass. Hrpa proljetnih događanja odgođena je za jesen jer se smatra kako bi dotad zrak trebao biti čist. Ne možemo ti mirne duše sugerirati da i ti učiniš isto ako si štreber, ali mi ćemo ubosti neku jeftinu avionsku kartu, ići uloviti kartu za pokoji tour glazbenika kojeg želimo vidjeti i ispucati ove proljetne frustracije. Čak i da nam neka karta propadne, u glavi će se pojaviti neki unutarnji mir i aktivirat će se ideja da nije sve stalo i da će opet biti ok.

8. Biljke su cool

Ako ti balkon ili vrt dopuštaju da postaneš vrtlarica (ne baš kao ona legendarna HRT-ova) toplo ti to preporučujemo okušati se u tom zen poslu. Rezultati su fora, a rad na njima vrlo relaksirajući.

9. Board games

Iako puno više ljudi i danas brije na ovo nego što to možda misliš, činjenica je kako su board games za većinu relikt prošlosti. Sigurno imaš nekog kolegu ili frenda koji se ritualno nalazi s tom nekom svojom čudnom ekipom svaki utorak i igraju tu neku igru. Nećeš vjerojatno postati ta osoba, ali ako si već u škripcu s par ljudi, odigraj neki blast from the past monopoly. (Prije dobro ispuši prašinu). Ako si solo, to te ne treba spriječiti, samo pronađi društvene igre online i riješi neki skype poziv.

10. Online školica

Za neke je neophodna, aza neke može biti zabavna razbibriga u jutarnjim satima. Danas smo, primjerice, ulovili kemiju za osmaše i predavanje o alkoholima. Iskreno, nemamo pojma kako smo završili osnovnu školu.

TAGOVIidesh karantena pb samoizolacija treat yourself