Lifestyle

Još puno žganaca moramo pojesti

Aside Banners

10 stvari koje mogu napraviti samo pravi muškarci

Piše , Objavljeno

Svaki muškarac je muškog roda, ali nije svatko muškog roda i muškarac. Muškarcem se postaje dugogodišnjim napornim radom na sebi, a evo kako ćete znati jeste li dosegli tu razinu.

real

Rodio si se s nekakvim visuljkom među nogama, negdje s 12-13 godina ti se glas promijenio i počele su ti rasti jadne dlake na mjestima na kojima ne bi trebale rasti te si negdje na kraju svojeg maloljetništva uspio na prijevaru izgubiti nevinost. Misliš da si zbog toga muškarac? Sinko, jest da si muškog roda, ali za postati muškarcem treba mnogo godina, truda i rada, kako na fizičkom i materijalnom, tako i na duhovnom i emocionalnom polju. Ekipa s AskMena je stoga složila listu od 10 stvari koje može napraviti samo pravi muškarac, pa provjeri kako trenutno stojiš.

Riješi se tereta lošeg utjecaja

bad

Svi mi imamo prijatelje, bilo iz djetinjstva, bilo s posla ili iz nekakvih nonšalantnih druženja, ali to što smo se igrom slučaja u nekom trenutku sreli s nekim ljudima i skompali se, ne znači kako taj odnos mora trajati vječno, pogotovo ako je štetan za tebe kao osobu koja želi postati muškarac. Dok si bio mlađi, možda je i bilo fora svaki dan visiti u birtiji i cuclati pive razglabajući o najnasumičnijim stvarima ikad ili ulaziti u poslovne projekte s frendovima koji ne mogu sačuvati tri nacrtane ovce, ali kad-tad treba presjeći neke spone i pustiti morske struje da vaše živote odvedu u drugim smjerovima. Nije lako i svakako to ne želiš učiniti, ali jednostavno moraš!

Biti zadovoljan sa svojim tijelom

love

Naravno da svatko od nas želi biti definirana zvjerka kojoj će drugi muškarci zavidjeti, a žene će se bacati pod noge, ali budimo iskreni: nikada nećeš završiti na naslovnicama časopisa. To nikako ne znači da jednostavno trebaš prestati vježbati i postati Jabba, ali budi svjestan toga da je put do savršenstva uzaludan i teško će te kada odvesti zadovoljstvu jer nikada ništa neće biti dovoljno dobro. Daj sve od sebe, trudi se živjeti zdravo i uredno te prihvati svoje tijelo takvo kakvo jest.

Uistinu voljeti i ne bojati se to reći

ljubav

Kada si zadnji put svojoj curi/ženi/majci/kćerki rekao da ju voliš? Kada si pogledao svog najboljeg prijatelja u oči i rekao mu što stvarno osjećaš prema njemu bez da ste prije toga u sebe nalili tri gajbe piva? Dobro, ovo potonje možda zvuči malo bizarno, ali znaš na što mislimo. Kada jednog dana odrasteš i uistinu shvatiš što je to ljubav i što znači istinski voljeti nekoga, nemoj to držati za sebe već podijeli sa svojim bližnjima. Sigurno te neće cijeniti nimalo manje zbog toga…

Biti u doticaju sa svojim osjećajima

suze

Kao muškarci, generacijama smo poučavani da ne pokazujemo svoje osjećaje i u svakoj situaciji zadržimo ozbiljno facu, ali vremena se mijenjaju. Svatko od nas ima nježniju, žensku stranu i osjećaje koji naviru i naviru, a zakopavati ih duboko u sebe i zatvarati sve ventile njihovom otpuštanju može biti uistinu pogubno za psihu i duh. Pogledaj samo kako u ženskim časopisima i emisijama pljuju po nama da smo bezosjećajna đubrad! Ne misliš li da je vrijeme da cijelom svijetu pokažemo kako i mi plačemo kada Mufasa umre?

Znati kako razgovarati s ljudima

razgovor

Ružan je stereotip da muškarci razgovaraju samo o nogometu, autima, sisama i pijančevanju, jer pravi muškarac zna i može razgovarati o bilo kojoj temi. Možda nije stručnjak za sva područja, ali jednako se dobro snalazi u recentnim pop-kulturnim fenomenima kao i u važnijim političkim pitanjima. A čak i kada ne zna ništa o lovu na tune, pogonskom sustavu Formule 1 ili Adelinom novom albumu, ubaciti će neko nesumnjivo pitanje kojim će mu njegov sugovornik dati sve potrebne informacije te u isto vrijeme neće pomisliti kako druga strana nema pojma o tome.

Ne se inatiti i biti u svađi

osvetađ

Ponekad je uistinu teško pomiriti se s nekime i ne biti kivan ili ljut zbog nečega što ti je ta osoba napravila, ali nema smisla provesti cijeli život s toliko negativnim osjećajima. Frend ti je zbario simpatiju dok ste bili u 7. razredu? Cura ti je ogrebala branik dok se parkirala? Brat ti nikada nije dao da ga pobjediš u PES-u/FIFA-i? Ma zaboravi, nije vrijedno toga. Rađe sagledaj cijelu situaciju i procjeni što si ti mogao napraviti drugačije da se ona izbjegne te poradi na tome da ispraviš svoje nedostatke.

Znati kako piti alkohol i biti pijan, a ne raditi budalu od sebe

cuga

Ima onih koji popiju dvije-tri pive i ponašaju se kao totalni kreteni, a ima i onih koji šubeknu pola litre viskija i zadržavaju dojam pravog gospodina. Koji od njih želiš biti? Istina, nekada je dobro opustiti se, naliti se kao zvijer i raditi sranja, ali za sve postoji mjesto i vrijeme. Skupi restoran, elitni noćni klub, večera kod njenih roditelja ili ugodno druženje s kolegama s posla nisu nimalo pogodni za drljanje košulje, riganje po nogama i valjanje po podu, osim ako ne želiš biti dvorska luda društva. Nekada smo pili kao djeca i tako se ponašali, sada je ipak vrijeme za malo klase!

Zauzdati svoju naglost i tešku narav

mamić

Znaš ono što smo rekli oko prihvaćanja i pokazivanja svojih emocija? E pa u ovom slučaju ipak treba znati stati kada je dosta i ne dopustiti si česte izlete u totalni gubitak kontrole, jer to nikako nije karakteristika pravog muškarca. Ako imaš nekih problema, postoje tehnike kojima ih možeš riješiti i izbiti nakupljenu agresiju iz sebe. Odi u teretanu ili na trening boksa, zaderi se u jastuk, meditiraj, uštipni se za muda ili tako nešto, ali nemoj dopustiti da kao određeni nogometni dužnosnici izgubiš živce na svaku sitnicu i postaneš predmet ismijavanja svih oko sebe.

Prema ženama se ponašati kao prema damama

gentle

Svi smo se mi u svojim tinejdžerskim danima tražili i vjerojatno je tijekom te potrage nastradalo nekoliko djevojačkih srdaca, ali sada je vrijeme da dječaci postanu muškarci i prema ženama se počnu ponašati kako one zaslužuju. Nema vikend-izleta na kurve u Austriju, fućkanja i dobacivanja k’o zadnja seljačina čim vidiš neku ljepoticu na cesti ili ignoriranja njezinih želja i potreba. To je možda i najteža stepenica za svladati, jer ipak moraš paziti da ne pretjeraš i postaneš papučar po kojem će žena gaziti kako joj se sprdne. Par dužih veza i malo stručne literature i trebao bi biti upoznat sa svime što ti je potrebno da imaš zdrav i sretan odnos.

Prihvatiti svoje godine

godine

Nema tužnije stvari nego vidjeti čovjeka koji se ne ponaša u skladu sa svojim godinama. Bilo da se radi o stilu odijevanja, mjestima na koja izlazi ili ljudima s kojima se druži, rijetko koji mužjak sa šest ili sedam banki može proći kao dvadesetogodišnjak. Za tako nešto moraš biti alfa tipa Jack Nicholson, a i onda si na vrlo tankom ledu da ne postaneš ridikul. Prihvati svoje godine i nosi ih ponosno, što ne znači da kada napuniš određenu let moraš automatski krenuti u park na boćanje ili briškule. Fine večere, čaša dobrog vina, vođenje ljubavi, putovanje svijetom… imaš iskustva i znaš kako iskoristiti svaki trenutak!

TAGOVIfin gospodin ljubav muškarac muško pravi muškarac seks uglađen

Komentiraj