Lifestyle

jesi naš?

Aside Banners

5 bezobrazno očitih znakova da si geek – ne, nisu naočale!

Piše , Objavljeno

Društvene etikete su neizbježne. Netko će svoju etiketu nositi s ponosom jer je srednjoškolac na vrhu društvene piramide zbog svojih postignuća na karate natjecanjima te mu je to vrhunac života.

Drugi nikada nisu uživali u svojim etiketama jer tko želi biti zapamćen kao popišanko zbog učiteljice u drugom razredu osnovne koja ga nije htjela pustiti da ode obaviti nuždu jer je mislila da izmišlja. E pa, Gordana, nekome si život tako obilježila…

Treća skupina možda nikada ne bi voljela svoju etiketu da nije našla ljude slične sebi. Internet je tu svakako odigrao jako veliku ulogu. Jedna od tih skupina iliti etiketa su geekovi. Znao bi se taj pojam poistovjetiti s hrvatskim pojmom štreber, ali nije to to. Biti štreber ne znači da si geek.

Ta vrlo često odbačena skupina se još zna nazivati čudacima prema određenim prijevodima – ni to nije istina!

Istina koja se vrlo lako zaboravi – geekova ima raznih vrsta, ovisno o njihovim interesima odnosno oko čega su entuzijastični. Zanima li ih fantasy, tehnologija , video igre, anime/manga, sci-fi i tako dalje.

Mi ćemo vam predstaviti pet znakova po kojima ćete znati da ste vi geek jer realno, ako ispunjavate jednu od tih stvari – bit će to dovoljno dobar pokazatelj. Zapravo samim time što ćete se naći u tom razgovoru i što će pitanje biti potencijalno upućeno direktno vama je već dovoljan pokazatelj.

Što se nas tiče, mi vjerojatno ispunjavamo sve navedene pokazatelje te ponosno nosimo našu geek značku! (I vičemo na ljude da nismo šerif kad nas pitaju “šerife, di ti je značka?”)

Kada te netko pita tko je najjači Pokemon ti ne izbacuješ jedno ime nego znaš da je odgovor složeniji.

Realno, znate i vi kao i mi da ne postoji jednostavan odgovor. Bitno je protiv koga se boriš, na kojem si nivou te opet – o kojim statistikama pričamo odnosno radi li se o napadu, posebnom napadu, onome tko ima najveći HP pa može puno udaraca podnijeti ili pak tko ima najveći broj svih navedenih stvari…

To sve jako utječe, a odgovor nije Mewtwo. i definitivno nije Pikachu.

Možda ste i umorni od objašnjavanja toga ljudima, a to je možda najbolji znak.

Zgražavate se kada netko poistovjeti Star Trek i Star wars.

Znate bolje, nego itko da je jedina sličnost u nazivu odnosno riječ Star u naslovu i to je već to. Ima masu serija i filmova koje se događaju u svemiru. Ako je to argument onda je bi i Interstellar trebao biti u tom razgovoru kao i mnogi drugi filmovi/serije koje se odvijaju van Zemljine atmosfere.

Ako baš moramo pojednostaviti – jedni imaju svjetlosne sablje i koriste Silu, a drugi su s naše Zemlje i istražuju prostranstva Svemira. Jedni imaju Scottyja u određenim verzijama, a drugi imaju R2D2 i C3PO-a.

Možeš voljeti oboje, ali jedan naslov voliš više – kao i kad imaš djecu. Mogu roditelji reći da te vole jednako kao i tvoju braću, ali ti znaš da mama više voli tebe.

Posjedujete odjeću iz nekog Anime/Sci fi/Fantasy djela (ili čak nakit)

Mi znamo da postoji samo jedan prsten koji vlada svim drugima, ali vi vjerojatno znate još nekoliko ljudi koji ga imaju i nose ga oko vrata.

Nije vam čudno vidjeti ljude u jaknama Survey Corpsa jer i sami imate takvu.

Također, nikad ne biste imali Harry Potter šal jer znaš da moraš izraziti pripadnost određenoj kući u Hogwartsu. #ravenclawalltheway

Poznajete razliku između Marvela i DC-a te vam je stvarno dosta objašnjavanja

Mislimo stvarno… Reći da su filmovi o stripovskim superherojima loši – možemo razumjeti ako ste gledali DC-eve stvari, ali u taj koš utrpati filmsko umijeće Endgamea gdje smo izgubili jednog od najvećih? Osobu koja nije glumila Iron mana nego je bio Iron Man? Kad se sjetimo, suza krene (Zamirišu uspomene…)

“BeTmEn, SpajDerMen, SuPerMaN – sve je to isto!” Bolje nemojte s nama razgovarati…

Baš kao i prijatelje, ne birate laptop prema izgledu već je važno ono što je unutra

Znamo svi da nije isto imati DDR4 i DDR5. Jasno nam je da je 250 GB manje od jednog TB, ali uvijek bi prije 250 GB SSD-a, nego običnog tvrdog.

Ne kupuje se laptop bilo koji do te cijene, ali da je lijep… I ne želite da vam prilaze s pričom o tome kako je Windows osmica zapravo okej funkcionirala.

Ne prestaješ gledat dobre dealove na Internetu za sve moguće tehnološke dodatke jer baš ti treba taj miš da upotpuniš svoj setup.

Ako ispunjavate bilo što od navedenog – dobrodošli u klub.

I ne, poznavati razlike između FIFA-e i PES-a, a da se ta razlika svodi samo na kozmetiku odnosno grafiku vas ne čini geekom.

TAGOVIDC geek Harry Potter LOTR marvel star trek star wars