Lifestyle

ružnije od pačeta

Aside Banners

7 najružnijih automobila svih vremena, već znate koji je na prvom mjestu

Sedam najružnijih limenih tvorevina u slikama i tekstu se nalaze ovdje. Otvarate na vlastitu odgovornost.

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Automobilska industrija je zaslužna za razvoj različitih tehnologija, ali i za jedne od najljepše dizajniranih objekata u povijesti čovječanstva. Mercedes Gullwing, Lamborghini Miura, Chevrolet Corvette iz 1963. godine…

Ali… Grozno dizajnirani i ružni automobili su također čest slučaj, a izazivaju refleks povraćanja kod brojnih prolaznika, namjernika i slučajnika. Mi smo izabrali sedam najružnijih. I samo još jednom da podsjetimo — ljepota je u oku promatrača. Ako su vam ovi lijepi, mora da ste ćoravi.

Ako znate išta o automobilima već sad možete pogoditi kojeg bismo stavili na broj jedan. Zadnji je u članku, ali i dalje prvi u našim srcima.

Naravno, mogli smo pucati i na opskurnije primjerke kao što su Jensen S-V8 ili Mitsouoka Nouera, ali to ćeš rijetko vidjeti na cesti, izabrali smo one koje smo viđali na svoje oči – uživo ili na televizijskim ekranima u filmovima i serijama.

AMC GREMLIN

Kao klinci smo mislili da je Gremlin samo nadimak za automobil koji je vozio Mr. Feeny u seriji “Dječak upoznaje svijet”, a onda smo saznali kako postoje i američke verzije kompaktnih automobila kao što su Yugo, Fićo, Peglica… Čudno odrezan zadnji kraj je najveći krivac groznom dizajnu, ali nije pomogao ni čudan odabir boja.


Izvor fotografije: Shutterstock

CHRYSLER PT CRUISER

Jedno vrijeme smo mislili da je ovaj automobil kul. I onda smo odrasli. Dokaz kako retro stil ne uspije svaki put. Pogotovo s drvenarijom na vratima. Uf.

RENAULT 4

Renault 4 se proizvodio od 1961. do 1992. godine. Renault 4 je prvi automobil u kojem se autor ovog članka prvi put u životu vozio. Bio je Renaultov odgovor na Citroenov 2CV. Bio je iznimno prostran za svoju veličinu, a najviše nam se sviđa mjenjač brzina u upravljačkoj ploči i one dvije male ljubavne ručke kod branika koji su imali neki modeli. Realno – ružan je, ali ga neizmjerno volimo.


Izvor fotografije: Shutterstock

SUZUKI X90

Vjerojatno pamtite samo ove Mini Coopere s Red Bull limenkama na guzici i preslatkim Wingsicama za volanom, ali Suzuki X-90 je prvi Red Bull službeni automobil – upravo zbog svog glupog dizajna. Taman ima takav gepek da se može uguziti ogromna limenka. Top Gear magazin je uvrstio X-90 na listu “Top 13 najgorih automobila u zadnjih 20 godina”. Što više reći?


Izvor fotografije: Shutterstock

SEBRING VANGUARD CITI CAR

Možemo ga opisati ukratko kao komad sira na kotačima. Pogotovo u žutoj varijanti. Ili šator na kotačima. Ako smo manje okrutni – golf kolica. Nismo ih vidjeli na našim cestama, ali filmovi i serije su učinili svoje. Uništen nam je vid i sad vidimo samo na blizu.


Izvor fotografije: Shutterstock

FORD KA

Kao da je ovaj auto glinamolom oblikovalo dijete. U osnovnoj školi. Za vrijeme odmora. Kratkog. Onog od pet minuta. Bez obzira na sve sportske verzije Ka modela, ovaj auto ostaje jedan od najružnijih u našim knjigama. Pogotovo prva generacija s plastikom svuda.


Izvor fotografije: Shutterstock

FIAT MULTIPLA

Fiat nikad nije dobivao desetke u kategoriji “dizajn” jer dali su svijetu i Punto (kabriolet verziju također) i “skoro pa Ferrari” Barchettu, i mali Seicento, ali uvjerljivi trofej najružnijeg auta svih vremena pripada Fiatu Multipli. Multipla je pomalo nespretno izabrano ime, a dva seta farova ga pretvaraju u disco light show na kotačima. Edmunds.com je popratio fotku Multiple sa sljedećim komentarom:

“Izgleda kao da je pobjegao s Neptuna, odbijao se po Sunčevom sustavu pri tom udarajući u asteroide, a zatim se otopio prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu”.


Izvor fotografije: Shutterstock

Pomalo okrutno, ali nije daleko od istine. Muzej suvremene umjetnosti u New Yorku ga je uvrstio u izložbu “Drukčije ceste – automobili za iduće stoljeće”. Nismo sigurni jesu li bili ozbiljni. Ovaj auto je postao ikona upravo zbog svoje ružnoće. Bio je dobar i praktičan automobil, daleko od toga. Šest ljudi stane unutra, savršen za more. I nitko vam ga neće ukrasti, sasvim sigurno. A opet – ne možeš ga naći da ga itko prodaje, svi ga žele samo za sebe.

JESMO LI KOJEG ZABORAVILI?

Ako si želiš još malo oštetiti vid – tu je i galerija.

Bordeaux,,,Aquitaine,/,France,-,05,05,2020,:
Galerija

7 najružnijih automobila svih vremena, već znate koji je na prvom mjestu

Komentiraj