Lifestyle

pa ti vidi

Aside Banners

8 od 9 vodećih “influencera” nemaju pojma o fitnessu i dilaju grozne savjete

Piše , Objavljeno

Ako želiš izgubiti kilograme, baci smartphone u smeće – ili barem izbriši društvene mreže.

Sveučilište iz Glasgowa je napravilo istraživanje čiji su rezultati poražavajući, ali reflektiraju ono što si već dugo i sami mislimo – influenceri nemaju pojma o pojmu!

Samo jedan od devet vodećih UK blogera iznosi istinite činjenice vezane za fitness.

Istražili su najpopularnije influencere tj. one koji imaju više od 80 tisuća followera s barem jednim profilom na društvenim mrežama te aktivnim blogom vezanim za gubljenje težine.

“Većina blogova se ne može smatrati pouzdanim izvorima informacija vezanim uz management tjelesne težine, često predstavljaju svoja mišljenja kao činjenice i ne idu u skladu s nutricionističkim kriterijima Ujedinjenog kraljevstva. Ovo može biti štetno – s obzirom da ovakvi blogovi imaju široku publiku.”
Christine Sabaggh, vodeća autorica istraživanja

Istraživanje je ispitalo tvrdnje ovih influencera – gledali su jesu li te tvrdnje transparentne, vjerodostojne, nutritivno smislene te dolaze li s referencama koje su dokazi za njihove tvrdnje. Samo jedan od vodećih devet influencera je prošao test.

“Ova studija pruža još dokaza o destruktivnoj moći društvenih mreža. Bilo koji Tom, Dick ili Harry mogu napisati štogod požele i njihovi sljedbenici će im povjerovati.”

Idući put kad odlučite vjerovati ovim likovima i na oltaru fitness bogova žrtvovati svoje zdravlje – zapamtite da ste si sami krivi. Uvijek možete posuditi knjigu u knjižnici. Ima i među njima kukolja, ali ipak nešto malo teže.

TAGOVIdruštvene mreže fitness influenceri Instagram

Komentiraj