Lifestyle

Budi pravi bradonja!

Aside Banners

Ako želiš imati prekrasnu gustu bradu, bolje ti je da pročitaš ovih 5 savjeta

Piše , Objavljeno

Studeni je (ne)službeno mjesec brade, onaj period u godini kada se posebno cijene muške (i ženske, ne želimo biti seksisti) facijalne dlake. Evo par savjeta kako ih učiniti uistinu upečatljivima.

bradaSvaki dječak tijekom puberteta počne dobivati čudne, tada još mekane i paperjaste dlake na licu, koje će jednog dana, vrlo skoro, postati prava muška brada, simbol sirove moći i animalne seksualnosti. Nekoć se na bradu gledalo kao na nešto neuredno i prljavo, prikladno uglavnom pijancima, besposličarima i klošarima, ali danas neki od toga rade pravu umjetnost.

Zato je valjda i pokrenut projekt No Shave Novembera iliti Studenog bez brijanja, kada muškarci diljem svijeta imaju potpunu slobodu bez ikakve osude pokazati što sve mogu uzgojiti na svojem licu. Iza svega stoji i plemeniti cilj, a to je podizanje svijesti o raku kod muškaraca (prvenstveno testisa), pa stoga imamo i uistinu kvalitetnu ispriku zašto izgledamo ako beskućnici. A kako dobiti uistinu prekrasnu gustu bradu kakvu imaju junačine po društvenim mrežama? Pročitajte ovih pet savjeta profesionalnog brice Kevina Kelletta iz kultnog Chop Shopa i spremite se na probijanje limita vlastite muškosti!

1. Pusti bradu da raste slobodno

brada 1

Velika greška neiskusnih bradonosaca je da vrlo brzo počinju oblikovati i trimati svoj grmić na licu, što bradi jednostavno ne daje dovoljno prostora da probuja. Potrebno je stoga pustiti ju da raste slobodno barem mjesec dana, vidjeti kako se ponaša i kuda te dlake idu, procijeniti koji oblik najbolje paše i tek se onda baciti na uređenje!

2. Sve počinje od kože

dlaka

Iako su guste dlake ono što svi na kraju vide, sve počinje od kože, a ovisno o tome je li ona suha, osjetljiva ili masna, potrebno je poduzeti neke mjere kako bi se maksimalizirala šansa da iz nje proklija impresivna flora. Provjerite to kod najbližeg brice ili dermatologa, u drogeriji nabavite kremice za svoj tip kože i dajte tim folikulima hrane da izrastu u čudo!

3. HidratAcija je ključna

200136745-001

Koliko ste puna u istoj reklami čuli riječi “hidratacija” i “koža”? Svaki put? To je vjerojatno zato jer je za kvalitetnu kožu najvažnije da bude kvalitetno hidratizirana, a pogotovo kada podržava amazonsku prašumu. Hvala bogu, postoji na tisuće preparata koje obavljaju posao, ali ponekad se najbolje vratiti osnovama i jednostavno se namazati kokosovim uljem. Zdravo je, lijepo miriši, prirodno je i lako se ispire, što je jasan znak da nam je priroda dala sve što nam treba za savršenu bradu!

4. Bori se protiv svrbeža

brada 1

Ako planiraš uzgojiti bradu, bolje ti je da se odmah pripremiš na dane kada će j*beno svrbiti! Odupri se porivu da se riješiš svog ponosa jer si prije svega muškarac, a potom i muškarac s bradom, a ako nisi sposoban istrpiti malo peckanja, vjerojatno se ne zaslužuješ zvati niti muškarcem niti muškarcem s bradom. Higijena lica i hidratacija su ključevi uspjeha, tako da nema panike, koža će se brzo naviknuti na svoj novi pokrov…

5. Oblikuj svoj grm

brada 2

Jednom kada je brada postala bradurina i kada se na tvom licu vide samo malene škiljave okice iza hrpe dlaka, vrijeme je da oblikuješ svoj grm. Sve se zapravo svodi na dvije opcije: odlazak profesionalcu ili eksperimentiranje kod kuće. Nekako je najsigurnija varijanta skratiti ovo sa strane, a donji dio oblikovati u pravokutnik kako bi se slijedio prirodni oblik lica, ali u posljednje je vrijeme moderan i malo slobodniji boemski stil. U svakom slučaju ima mnogo raznih formi i načina da se poigraš sa svojom bradom, a dobra stvar u svemu tome je da i ako zabrljaš, trebaš samo pričekati par dana i ona će opet narasti!

TAGOVIbrada bradati muškarci brkovi dlake no shave november uzgoj brade

Komentiraj