Lifestyle

Pravo na orgazam

Aside Banners

Ako žena ne doživi orgazam, znači kako seks nije bio dobar!

Piše , Objavljeno

Možda je donedavno bilo prihvatljivo da žena ne doživljava orgazam tijekom seksa, ali sada to više jednostavno ne prolazi.

orgazam

Ženski orgazam je dugo vremena bio tabu tema i smatran je nečim što je “manje vrijedno” od muškog orgazma, jer ipak, nama ga je mnogo lakše postići. Samo ga metneš unutra, napraviš par pokreta zdjelicom i u sedmom si nebu. S druge strane, kod većine žena to ide znatno sporije i vrlo je često potrebno zadovoljiti nekoliko preduvjeta kako bi se ostvario, poput stvaranja ugođaja i pogađanja pravih točaka. Problem je u tome što se smatralo kako žena ne mora nužno svršiti kako bi sam seks bio seks, a dio krivice snose i one same, razmišljanjem kako je i sam čin dovoljan da sve bude u redu ili kako “one ionako ne mogu postići orgazam“. Na sreću, svijet se mijenja, a sve više žena smatra kako je orgazam njihovo pravo i kako seks bez orgazma nije dobar seks. No kako i njima i nama pomoći da se to ostvari?

Seks nije tu samo da se što prije završi

Postoji određena stigma kako su muškarci ti koji uvijek i stalno žele seks, dok su žene tu samo kako bi ispunile njihove želje i potrebe. Pogrešno. Žene žele seks jednako kao i mi (možda čak i više!), a ako u određenom trenutku ili periodu nemaju volje za to, postoje načini kako da se vrate u raspoloženje. Kao i uvijek, temelj svega je razgovor i komunikacija, pa ako se njoj baš i ne sviđa što tip u tri ujutro nakon 14 pivi teturajući uletava u krevet i želi malo akcije, sasvim je logično da joj seks neće biti dobar. Dužnost je svakog muškarca (ili žene) da razgovara sa svojom partnericom o njezinim maštarijama i željama, da začini sam čin kvalitetnom predigrom i dodatnim trudom, da ju pita što joj paše i da bude obziran prema stanju u kojem se žensko tijelo nalazi.

Žene moraju upoznati svoje tijelo

orgazam 1

Većina žena i dalje laže kako nikada ne masturbiraju, ali statistike pokazuju kako se u tom pogledu ne razlikuju previše od muškaraca. One koje pak to uopće ne čine, svakako bi trebale početi i to odmah! Nije stvar samo u orgazmu koji je uglavnom posljedica masturbacije, već i upoznavanju vlastitog tijela. Labirint često znan i kao ženski spolni organi je misterija za mnoge muškarce, a ako niti sama žena ne zna kako i što joj paše i koji gumbići ju pale, kako bismo mi to trebali znati? Zato vibrator/dildo/tikvicu u ruke i na posao, a ako je sva ta mašinerija previše, uvijek ostaju dobri stari prstići. Dodatan bonus je ako žena to radi pred svojim partnerom ili partnericom, jer priznajemo… to itekako napaljuje!

Neka seks traje koliko treba trajati

Čuli smo da postoje neki muškarci koji “posao” odrade za minutu, izvale se k’o balvani i zahrču, dok jadna žena ostane ležati potpuno nezadovoljena i vjerojatno se osjećajući kao ništa više od rupe za punjenje nekom kretenu. Svakako se radi o jednoj od najvećih grešaka svakog muškaraca, pogotovo seljačina koje misle kako je seks samo ono kada on svrši, a za nju ga uopće nije briga. Istina, neke žene mogu svršiti u roku od minute, ali uglavnom tu treba malo više vremena, a ako njihovi partneri to ne mogu omogućiti, vrijeme je za jedan ozbiljan razgovor ili potragu za nekim tko će moći. Možda orgazam nije najbitnija stvar na svijetu jer ljubav i intimnost ipak znače mnogo više, ali ako već imamo taj dar, zašto ga ne primiti? Čini se kao pravi gubitak…

Žena može doživjeti orgazam i na druge načine

orgazam 3

Neki podaci pokazuju kako čak 30% žena ne može doživjeti klimaks klasičnim seksom (iliti penetracijom), što je brojka koja je itekako zabrinjavajuća. I dok mnoge od njih možda mogu eliminirati taj problem rješavanjem nekih od prije navedenih stavki, kod nekih to jednostavno ide mnogo teže. Na sreću postoje i neke druge metode koje mogu pomoći da se ženski orgazam uistinu ostvari, a nikako ih ne bismo odbacili kao bezvezne. Prije svega, tu je ručna stimulacija klitorisa za vrijeme seksa (bilo od strane partnera ili same žene), zatim oralni seks te korištenje raznih igračaka. Možda nije izravno djelovanje penisa, ali u svakom je slučaju bolje nego da jadna cura ostane nezadovoljena. Na kraju krajeva, nama muškarcima je dovoljno samo zamisliti takav život u kojem se stalno seksamo, a nikada ne možemo doći “do kraja”. Bilo bi prilično frustrirajuće, zar ne?!

TAGOVIklimaks orgazam seks sex svršavanje žena

Komentiraj