Lifestyle

Dlakavi pazusi u dobrotvorne svrhe

Aside Banners

Cure, dlakavim pazusima činite dobro djelo!

Piše , Objavljeno

Sindrom policističkih jajnika pogađa čak 10% svih žena, a o njemu se svejedno ne zna gotovo ništa. Zato je tu nova inicijativa Armpits4August, kojom bi se trebala skrenuti pažnja na ovaj neugodni poremećaj!

pazusi

Ako ste se ikada pitali zašto je svakog studenog internet prepun fotografija bradatih i brkatih muškaraca, za to postoji itekako dobar razlog: vrijeme je Movembera, mjeseca u kojem se muškarci ne briju! Ne, ne radimo to iz čiste pakosti prema ženama, već kako bismo ukazali na zdravstvene probleme koji su uglavnom rezervirani za naš spol, poput raka prostate i bilo kojeg od vrlo neugodnih problema s jajcima.

Možda će vam se činiti kao još jedna provincijska glupost, no Movember pokret (dolazi od riječi ‘moustache‘ i ‘november‘) je prošle godine skupio oko 118 milijuna dolara, koji će završiti u raznim dobrotvornim organizacijama. I žene su uvidjele da je ovo dobar i efektan način skupljanja novca i širenja svijesti o nekim rodnim problemima, te su prošle godine u Velikoj Britaniji osnovale organizaciju Armpits4August.

pazusi

I dok muškarci svoj obol daju ne brijanjem brade, žene su se odlučile za dlakave pazuhe. To je donekle i prigodno, jer je jedan od simptoma sindroma policističkih jajnika, koji je glavni fokus ove organizacije, upravo povećano dlakavljenje uzrokovano oscilacijama hormona.

Volonterke uključene u ovu akciju inače se (uglavnom) redovito depiliraju, te smatraju dlakavost kod žena estetski neugodnom karakteristikom. Ipak, za dobru su svrhu odlučile napraviti taj korak više (zapravo, manje) i na mjesec dana narušiti svoj izgled. Namjerno su izabrale mjesec kolovoz, jer se tada nosi najoskudnija odjeća i drugi će ljudi najlakše zamijetiti hrpu dlakavih ženskih pazuha, koji su odjednom na svakom koraku!

pazusi

Mi dakako podržavamo ovakav način komuniciranje bitnih poruka, ali svejedno se nadamo da će žene početkom rujna ponovno uzeti britvice u ruke i riješiti se tih nimalo privlačnih grmića. U protivnom, morati ćemo započeti rat dlakavosti između spolova, u kojem, vjerujte, nitko neće izaći kao pobjednik…

TAGOVIdlakave žene dlakavi pazusi dlakavost muškarci žene

Komentiraj