Lifestyle

Daj dvije

Aside Banners

“Asskicker” ima čak 80 puta više kofeina od obične kave i dolazi s upozorenjem za zdravlje

Ako ti obična kava više jednostavno ne pomaže da pregrmiš dan, postoji opcija koja bi trebala biti prava dizalica... ili te možda i ubiti!

Piše , Objavljeno

Kava: tamni napitak neugodnog okusa koji pomaže stotinama milijuna ljudi da nekako pregrme dan i tako već stoljećima. Ipak, s vremenom se tijelo navikne i postane ovisno, pa treba suknuti i 5-6 šalica dnevno da se postigne ikakav efekt, a o nekakvom žešćem izboju energije da i ne pričamo. Kafić Viscous Coffee u australskom Adelaideu je stoga svojim gostima ponudio napitak koji ne da razbuđuje, nego vrlo vjerojatno djeluje kao dobar grumenčić speeda ili kokaina!

ass

Njihov napitak naime sadrži čak 5 grama kofeina iliti 80 puta više od “normalne” šalice kave, što je ujedno svega pola količine koju stručnjaci smatraju smrtonosnom. Za usporedbu, klasični espresso ima svega 60, a šalica standardne filter-kave 150 miligrama kofeina! Nazvan Asskicker, ovaj čudnovati eliksir djeluje dobrih 18 sati, a toliko je jak da ga se nikako ne preporuča popiti odjednom, već u periodu od nekoliko sati. Stručnjaci su to i potvrdili, a uz sve dolazi i pisano i usmeno upozorenje vlasnika kafića Stevea Beningtona koji svakog potencijalnog kupca nastoji obavijestiti kako zajebancija s njegovom kavom može dovesti do ozbiljnih posljedica po zdravlje, uključujući smrt.

ass 2

Asskicker se pravi složenim procesom koji uključuje četiri šalice espressa, nekoliko dvodnevnih prokuhavanja dripova kockica leda, jedno 10-dnevno prokuhavanje iste vrste (što god to značilo) i miješanje svega toga u ledeni napitak koji diže iz mrtvih. Veliki je problem što je ovo piće zapravo vrlo ukusno te nemaš osjećaj da piješ nešto toliko jako, a posljedica neznanja i nesavjesti nije nešto što želiš proživjeti. Tko zna, možda se ovakvi proizvodi uskoro počnu prodavati i kod nas, a ako ništa, onda će one višesatne kavice napokon imati nekog smisla!

TAGOVIasskicker australija budnost energija kava kofein opasno zdravlje

Komentiraj