Dizajn

Sretan rođendan, Aston Martine!

Aside Banners

Aston Martin je 100. rođendan proslavio ovom nevjerojatnom pilom!

Piše , Objavljeno

Preživjeti 100 godina u bilo kojoj sferi života je itekako veliki podvig, a to učiniti uzdignute glave, poput Aston Martina, jednostavno zahtjeva stajaće ovacije.

aston martin

Pa eto, sretan ti rođendan, Astone Martine! Mi tu, u malenoj i dalekoj Hrvatskoj, na žalost nemamo dovoljno zelenila da si priuštimo neki od autića iz slavne ergele, ali uvijek ćemo vrlo rado pogledati čega novoga ima u ponudi, te nastaviti maštati o danu kada će se pisanje članka plaćati u polugama zlata.

Aston Martin nas je tako za svoj 100. rođendan razveselio novom konceptnom jurilicom, nazvanom CC100 Speedster. Maleni, ali moćni dvosjed predstavljen je ovoga vikenda na 24-satnoj utrci na Nürburgringu u Njemačkoj, a u svakom pogledu je pravi dragulj.

03-aston-martin-am100

Ovog divljaka pogoni 6-litreni V12 motor, koji od 0-100 km/h potegne za vrlo lijepe 4 sekunde, a maksimalna mu je brzina opasnih 290 km/h. Naravno, karoserija je izrađena od karbonskih vlakana, laganog i čvrstog materijala, koji će osjećaj vožnje ovog automobila učiniti ravnim vožnji vojnog zrakoplova. Ionako će vam trebati kaciga i naočale, a kada zamislite da ima i krila, dobili ste cestovni pandan Spitfireu!

Aston Martin CC100 promo video:

CC100 inspiraciju vuće iz klasika kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća, modela DBR1, koji je tada dominirao svijetom sportskih jurilica. Tako su se deda i unuk provozali bok uz bok po stazi u Njemačkoj, odavajući na najbolji način počast svim onim izvrsnim automobilima, te inženjerima i radnicima, koji su omogućili postojanje ovog branda punih 100 godina.

05-aston-martin-am100

I premda je CC100 samo koncept, neki elementi njegova dizajna naći će svoju primjenu i u nekim idućim Aston Martin modelima. Naravno, uz dovoljnu količinu šuške, koju posjeduju tipovi poput arapskih šeika i ruskih oligarha, napraviti će vam vaš, po mjeri izrađeni CC100, obojati ga u rozo i nakeljiti crvenu mašnicu na gepek. Bome, teško je biti bogat…

TAGOVIaston martin auto sportski auto

Komentiraj