Lifestyle

udri

Aside Banners

Black Friday stiže i ove godine, evo što moraš znati ako želiš izvući najbolje

Piše , Objavljeno

Izvor: (Nelson Antoine / Shutterstock.com)"Halo, služba za korisnike? TV je malo natučen"

Black Friday svake godine uzrokuje dramu. Ispred nekih trgovina se kampira satima samo kako bi se dolaskom na red ustanovilo da su im one najbolje i najveće ponude samo bile mamac za kupce te da su prodane već u samom startu zbog mizernog broja komada na stanju ili da su već prodane ispod stola među zaposlenicima i rodbinom. Treba znati s Crnim petkom, a evo i naših par savjeta. Opekli smo se dovoljno puta i opeći ćemo se opet, ali ovo će možda smanjiti stupanj opeklina. Nemojte opet nasjesti na crnopetkovne lažne uzbune.

Cijena je predobra?

Ako se cijena čini možda malo predobra, razmisli malo. Prošle godine je jedan naš bivši kolega kupio prijenosno računalo za nevjerojatno povoljnu cijenu, a tek nakon kupnje je shvatio da je čitava serija tog modela imala problem s touchpadom koji ne funkcionira. Teško da ćeš pronaći prepolovljene cijene za kvalitetne proizvode, a sve niže od toga zaslužuje upitnike iznad glave i malo istraživanja korisničkih recenzija po internetu.

Nemoj čekati predugo za nešto što ti treba

Ovo je važno. Često se događa da kupac predugo važe, a onda više proizvoda nema na stanju. Ovo se odnosi čak i na pripremni period za Black Friday kada počinju prve snižene cijene. Želiš taj UHD televizor jer ti je sadašnji TV premalen ili su se isprale boje nakon višegodišnjeg korištenja? Priušti si novi. Ako želiš konzolu, nemoj čekati Black Friday jer su velike šanse da ju onda više nećeš ni moći kupiti.

Kakav god deal bio, ne kupuj od nepouzdanih prodavača

Imenovati nećemo, ali neki prodavači imaju dugačku povijest problematičnih artikala, kupovina i reklamacija. Uštedi si živce i kupuj kod pouzdanih i poznatih prodavača.

Neke stvari će se brzo rasprodati, neka ti kartice budu unaprijed zapamćene

Ako ćeš sve detalje svoje kartice utipkavati ručno, postoje šanse da nećeš uspjeti kupiti proizvod koji stoji u tvojoj košarici. Jasno, ne mislimo da dopustiš browseru na računalu na poslu ili u knjižnici da zapamti tvoje kartice, ali na osobnom računalu smiješ. Ili koristi Paypal ili Google Pay, želiš da bude što brže.

Možda za tvoje proizvode imaš dodatne kupone, pogotovo ako naručuješ kod većih inozemnih prodavača

Instaliraj ekstenziju Honey ili neku sličnu kako bi se svi mogući kuponi automatski iskoristili. Znali smo osobno uštedjeti na Asosu, Amazonu, Aboutyou zahvaljujući ekstenzijama internet preglednika.

TAGOVIBlack Friday Crni petak shopping