Lifestyle

Za naše praunuke

Aside Banners

BMW predstavio svoj nevjerojatni koncept automobila za 22. stoljeće

Piše , Objavljeno

Kao jedna od najvećih sila svijeta automobila, BMW mora biti i među prvima koji će unositi revoluciju i mijenjati našu budućnost. Ovaj koncept je svakako jako dobra vizija!

bmw 1Možda to niste znali, ali BMW upravo ovih dana slavi svoju 100. godinu postojanja (službeni datum postanka jest 7. ožujka 1916. godine) te kao jedan od temelja cijele industrije automobila svakako zaslužuje da mu i čestitamo taj rođendan. A bome, i oni su si ga sami odlučili čestitati i to posebnim programom kojim namjeravaju kroz 2016. godinu predstaviti četiri napredna futuristička koncepta za svaki od svoja četiri velika branda: BMW, Mini, Rolls i motocikle. Prvi je na redu onaj najbitniji, a to je sam BMW!

BMW Vision Next 100 Concept – promo video:

Na posebnoj je priredbi u Munchenu tako predstavljen BMW Vision Next 100 Concept model, toliko napredan da tehnologija za njegovu realizaciju uglavnom još niti ne postoji. Prekrasan je i izgleda kao nešto ispalo iz Trona, a u oči posebno upadaju kotači, ako ih tako uopće možemo nazvati, koji su doslovno spojeni sa karoserijom. Radi se o za sada neizvedivoj tehnologiji koja bi dopuštala da se sam metal (ili koji već materijal) rasteže i stišće ovisno o skretanju automobila te nakon toga vraća u početno stanje. Nismo sigurni koliko bi to uistinu pomoglo u vožnji, ali futuristički je i izgleda cool… nama dovoljno!

bmw 2 bmw 9 bmw 8 bmw 7 bmw 6 bmw 5 bmw 4 bmw 3

O pogonu naravno nema riječi, ali zato su se BMW-ovi inženjeri i dizajneri pobrinuli za sam sustav vožnje. Naravno da ovaj koncept ima dva moda, autonomni (Ease) i klasični
(Boost), a u potonjem je najzanimljivije što u potpunosti podržava i iskorištava proširenu stvarnost. Automobil će tako pokazivati idealne putanje, brzinu i potrošnju, znamenitosti pored kojih prolazite i slično, a sve kako bi se vožnja učinila zanimljivijom i lakšom. Sve super i sve pet, ali bojimo se kako tako nešto nećemo doživjeti, osim ako BMW opasno ne požuri svoje planove!

TAGOVIauto automobil bmw budućnost futuristički koncept proširena stvarnost tehnologija

Komentiraj