Lifestyle

Sramota

Aside Banners

Bogataši se uželjeli siromaštva, pa plaćaju za noćenje u sirotinjskim straćarama

Piše , Objavljeno

Kako su hoteli i resorti postali pomalo dosadni, bogataši se okreću novim avanturama, a noćenje u replici sirotinjskoj naselja jedan je od sramotnijih aranžmana u ponudi.

sirotinjsko naselje

Kako god to u Emoya Luxury Hotel and Spa kompleksu pored južnoafričkog grada Bloemfonteina pokušavali zaspinati, postoji nešto fundamentalno loše i neukusno u grupi prebogatih turista, koji plaćaju i po 400 kuna za noć u replici jednog od lokalnih sirotinjskih naselja, dok većina stanovništva te države preživljava s jedva duplo većom mjesečnom plaćom. Ipak, ako postoji potražnja za nečim, ljudima se to treba i ponuditi, a tko još i zašto pita za moralnost.

Nazvan Shanty Town, ovaj maleni resort nudi gotovo autentičan (a u stvarnosti potpuno lažan) doživljaj života u jednom od mnogih sirotinjskih naselja Južnoafričke Republike, bez da gost uistinu mora biti izložen bolestima, nasilju i nedostatku minimalnih higijenskih uvjeta. Shanty Town se sastoji od nekoliko limeno-drvenih potleušica koje na prvi pogled izgledaju kao da nisu za život, ali ipak dolaze s luksuznim opcijama, poput podnog grijanja i wi-fi pristupa, što u originalu sigurno nije tako.

Shanty Town – promo video:

Da doživljaj ne bi bio previše lagodan, postoje i svojevrsni javni poljski toaleti, te se goste ohrabruje da što više vremena provode vani, grijući se uz bačve s vatrom i uživajući u druženju s drugima. Sve ovo koštati će 82 dolara (oko 400 kuna) po osobi, a oni koji su bili u ovom resortu kažu da iskustvo ne vrijedi toliko, jer teško da ćete na ovaj način uistinu iskusiti nekakav život siromaha, a cijeli ćete doživljaj debelo preplatiti.

sirotinjsko naselje sirotinjsko naselje sirotinjsko naselje sirotinjsko naselje

A o neukusu da i ne pričamo, jer ako išta ne trebamo, onda su to europski i američki bogataši koji se iz zabave prave da su siromašni, dok veliki dio pučanstva stvarno kopa po kontejnerima i živi u neljudskim uvjetima….

TAGOVIbizarno hotel južnoafrička republika neukusno odmor resort sirotinjsko nasilje turizam

Komentiraj