Lifestyle

Teretana je najbitnija!

Aside Banners

Briga za zdravlje ili nepotreban rizik: Fit majka u 26. tjednu trudnoće i dalje diže utege

Piše , Objavljeno

Jedna od najpopularnijih australskih fitnes persona, Sophie Guidolin, ovih se dana našla na udaru kritike nakon objave fotki svog trenažnog režima u poodmakloj trudnoći.

sophie 1Ne znamo odakle proizlazi potreba ljudi da pljuju po potpunim neznancima na internetu, ali australska je fitnes princeza i osobna trenerica Sophie Guidolin na svojoj koži osjetila što znači bijes besposlene rulje na društvenim mrežama. Ova je 26-godišnja majka dvojice dječaka od osam i šest godina nedavno objavila par svojih fotki na kojima diže utege i radi čučnjeve, a vjerojatno se nitko na njih ne bi niti obazirao da Sophie nije u 26. tjednu trudnoće! Iako je obavila sve potrebne pretrage, proučila što i kako smije raditi te dobila dopuštenje svog ginekologa za laganom vježbom, Sophie i njezin muž Nathan (također osobni trener) trpe žešću pljuvačinu od dežurnih dušebrižnika, koji njezine aktivnosti smatraju glupošću opasnom za dijete, upozoravajući na mogućnost pobačaja, prolapsa i sličnih problema.

sophie 6 sophie 2

Sophie pak ignorira svaku kritiku, smatrajući kako blaženo stanje nije razlog da se žena zapusti. Tijekom prve dvije trudnoće je nakupila po 28 kilograma, a sada je tu brojku skresala na samo 7,5 kilograma (idealno je od 12-14 kilograma) i uz tri treninga tjedno dobro pazi što jede. Više se ne prežderava svaki put kada osjeti potrebu već jede odmjereno, stavljajući veći naglasak na voće i povrće. A naravno, jako je oprezna i s kilažama s kojima radi tako da se uglavnom bazirala na pilates, a sada to upotpunjuje laganim čučnjevima, girjama i deadliftom s maksimalno 30 kilograma.

sophie sophie8

Mlada mama se nada kako će vježbati što duže može i koliko joj tijelo to bude dopuštalo, ali odlučna je da se ne forsira ako je preumorna ili ju previše boli. Također si ne želi nabijati pritisak da se odmah nakon poroda vrati u top formu pa će joj briga za blizance biti glavna preokupacija, a teretana će morati malo pričekati. Ipak, Sophie se zalaže za ono što podržava i većina doktora i nutricionista, a to je zdrava prehrana i dovoljno tjelesne aktivnosti za vrijeme i nakon trudnoće. Ova je cura najbolji dokaz toga da tijelo i nakon četiri djeteta može izgledati fenomenalno!

TAGOVIdizanje utega fitnes gym majka pilates teretana trudnica trudnoća vježba

Komentiraj