Dizajn

Kosilica k'o Ferrari

Aside Banners

Brzinom od nevjerojatnih 190 km/h ova turbo kosilica srušila je svjetski rekord

Piše , Objavljeno

Juriti 190 km/h u automobilu nije mala stvar i onim najhrabrijima će srčeko lagano zatitrati, a kakav je tek osjećaj tu brzinu postizati na motornoj kosilici?!

honda

O uistinu posebnoj Hondinoj traktorskoj kosilici zvanoj Mean Mower smo već pisali, ali u to je vrijeme njezin potencijal bio samo mrtvo slovo na papiru. Da, ekipa iz Hondine britanske divizije i njihovi kolege u Team Dynamicsu (službeni partner britanskog touring prvenstva) su se hvalili da ova mašina može postići brzinu i do 200 km/h, ali dok netko ne sjedne na nju i opali po gasu, teško je govoriti što bi bilo, kad bi bilo. Zato su odlučili jednom za svagda dokazati da imaju najbržu traktorsku kosilicu na svijetu, što je, jeste li uopće sumnjali, i službena kategorija u Guinnessovoj knjigi rekorda.

honda

Da se podsjetimo, Mean Mower je naizgled klasična Honda HF2620 traktorska kosilica, s posebnom šasijom po narudžbi i Honda VTR Firestorm motorom od 1 000 kubika. Kako bi ovaj Frankenstein bio stabilan, ugrađene su mu suspenzije i kotači s ATV vozila, a trebalo se pobrinuti i da zadovolji sva stroga pravila Guinnessove komisije, te da Mean Mower uistinu može kositi travu. Zato je instaliran poseban sustav tankih čeličnih kablova koji se vrte na 4 000 rpm, složeni sustav hlađenja i jedna fina košarica za pokošenu travu, te je mašina napokon bila spremna za testiranje.

Honda Mean Mower – snimka obaranja rekorda:

Ta je čast pripala jednom od članova Top Gear ekipe, Piersu Wardu, koji je Mean Mower provozao po stazi u španjolskoj Tarragoni, te je u dva kruga od po dva kilometra postigao prosječnu maksimalnu brzinu od točno 187,6 km/h, što je daleko bolje od prijašnjeg rekorda (141,34 km/h). Iako se ova brzina na motornoj kosilici čini kao karta za vlastiti sprovod, Ward priznaje da je vožnja prošla relativno mirno, bez ikakvih značajnijih trzaja i nestabilnosti. Istina, radi se o profesionalnom vozaču, a tko zna što bi se dogodilo da Mean Mower nađe svoj put do običnih kupaca, među kojima sigurno ima onih koji vole popiti par gemišta pa malo pokositi iza kuće

TAGOVIbrzina brzinski rekordi honda kosilica mean mower motor rekordi svjetski rekord

Komentiraj