Lifestyle

Mitski McWhopper

Aside Banners

Burger King želi zakopati ratnu sjekiru s McDonald’som i svijetu podariti McWhopper

Piše , Objavljeno

Najveće rivalstvo u svijetu brze hrane se umalo pretvorilo u prekrasnu priču o pomirenju i razumijevanju, ali fasada je uskoro pala, a lova se još jednom pokazala kao glavni faktor u svemu!

mcwhooperPut u pakao je popločen dobrim namjerama, a izgleda kako su upravo to pomislili u McDonald’su kada im je na stol stigao prijedlog ljutih rivala iz Burger Kinga da barem na jedan dan zakopaju ratnu sjekiru i pokažu svijetu kako su neke stvari ipak važnije od love. Naime, ekipa iz Burger Kinga je svim relevantnim medijima isporučila zamolbu upućenu McDonald’su kojom predlažu spajanje njihovog legendarnog Whoppera s Big Macom u fantastični hibrid koji bi zadovoljio fanove oba sendviča. Ovaj bi se prostorno-vremenski položaj dogodio samo tijekom 24 sata i to 21. rujna, na dan kada se slavi Peace One dan, izmišljeni blagdan kojim se nastoji ujediniti čovječanstvo i promijeniti okrutni svijet u kojem živimo.

McDonald’s let’s #SettleTheBeef in honor of #PeaceDay. Will you accept our #McWhopperProposal? www.McWhopper.com

Posted by Burger King on Wednesday, August 26, 2015

Dakle, samo bi se taj dan svijetu ukazao mitski McWhopper, koji bi se prodavao na samo jednoj lokaciji: mobilnoj postaji u Atlanti, točno na pola puta između McDonald’sovog sjedišta u Chicagu i Burger Kingovog sjedišta u Miamiju. Sve u tom restaču bi bilo pola-pola, a čak bi i osoblje bilo podijeljeno između dva slavna lanca brze prehrane. Već idući dan bi postaja bila srušena, a rivalstvo bi se nastavilo kako već i priliči ovakvim ogromnim kompanijama.

McWhopper – promo:

No, san nije bio dugoga vijeka jer je McDonald’s vrlo brzo odbio prijedlog, vjerojatno sumnjajući na jeftini marketinški trik njihove konkurencije kojoj ovako nešto bilo jako dobra reklama, a pokriveni su s obje strane: ako Micky-D pristane, Kingovci će ispasti velike dobričine i altruisti koji su pokazali svijetu kako svatko može zaboraviti svoje razmirice, a ako ekipa Ronalda McDonalda odbije, oni će ispasti šupci. Svakako smo skloni vjerovati kako je Burger King razmišljao na ovakav način, a u McDonald’su su pametno procijenili kako je bolje odbiti, trpiti kritiku par dana i dalje nastaviti po dobrom starom običaju. A bome, učinili su to i sa stilom: “PS: Idući put će biti dovoljan jednostavni telefonski poziv.” Auuuuuč, skureno!

Dear Burger King, Inspiration for a good cause… great idea. We love the intention but think our two brands could…

Posted by McDonald’s on Wednesday, August 26, 2015

TAGOVIbrza hrana burger king fast food McDonalds sendvič ujedinjenje

Komentiraj