Lifestyle

Banner 300

Da, istina je da te posao deblja – i to na ovih 5 načina. Prijatelji će ti pomoći da to spriječiš!

Piše , Objavljeno

Svaka životna situacija ima svoju referencu u Prijateljima. Pa tako i ovaj članak o tome kako se ne udebljati na poslu.

Ako se tvoj posao sastoji od 8-satnog sjedenja u uredu i još ti k tome uzrokuje puno stresa, velike su šanse da se upravo zbog njega debljaš. Hrana je jedna od rijetkih stvari kojima se u uredu veselimo i većinu radnog dana baziramo oko obroka. Ovo je 5 načina na koja te posao deblja, te kako tome stati na kraj.

  1. Prehrambene navike tvojih kolega

Možda si kada si tek došao na posao imao razvijene zdrave navike i svaki dan si nosio dan ranije spravljen obrok, ali gledajući svoje kolege kako svaki dan naručuju hranu iz nekog drugog mjesta ili za vrijeme pauze idu na ručak, osjećao si se isključeno, a i pomalo ljubomorno.

Oni bi već nakon kave počekli dogovarati od kuda i što danas jedu te si slati menije, dok bi tebe u frižideru čekao tvoj tupperware. Pritom još i ne pušiš tako da ne sudjeluješ ni u okupljanjima na balkonu svakih nekoliko sati gdje znaš da se odigravaju najzanimljiviji razgovori. Jasno je, tvoj zdravi život loše utječe na tvoj društveni status u firmi i uskoro postaješ crna ovca.

Nakon nekog vremena posustaješ i pridružuješ se kolegama u njihovim nezdravim navikama. Jedan dan je pizza dan, drugi dan wok, treći pašta, peti imaš pet kila viška.

Rješenje: Možda se sjećaš epizode Prijatelja u kojem se Rachel osjećala izostavljeno na svome poslu iz razloga što nije pušač? Što je Rachel napravila? Rachel je, radi društvenog statusa u firmi, na nekoliko dana počela pušiti i družiti se sa svojim kolegama na puš pauzama, a onda je krenula sa svojim master planom rušiti stvari iznutra. Počela je poticati svoje kolege kako bi mogli svi zajedno prestati pušiti i da im to bude zajednički projekt. Budi kao Rachel.

via GIPHY

Iako je krenulo optimistično, na kraju joj sve to i nije baš uspjelo, ali ne znači da neće i tebi! Predloži kolegama da zajedno kuhate na poslu (ako za to imate mogućnosti) ili da razmijenjujete recepte i donosite hranu od doma. Možete se podijeliti i u parove gdje će svaki dan jedan od vas pripraviti obrok sebi i partneru. Make it fun!

 2. Jedeš pod stresom

via GIPHY

Jednako kao i Monica dok je bila mala, tako i ti na stres i loše emocije reagiraš prejedanjem. Nemoj biti Monica. Kada osjetiš da ti je na poslu stresno, radije uzmi pauzu nego kinder bueno. Izađi iz ureda, pusti si omiljenu pjesmu, stavi slušalice na uši i prošetaj 5-10 minuta na svježem zraku.

U slučaju da moraš nešto prigristi, uvijek imaj u pripremi zdravi snack – baby carrots i humus su zdrav i ukusan odabir, kao i kriške jabuke.

3. Na poslu postoji automat s hranom

Ovo je već zajebano. U zgradi gdje radiš postoji aparat u koji ubaciš par kuna i u roku od nekoliko sekundi imaš čokoladicu, sok, čips ili kekse. E, ovdje se gradi karakter.

Proći nekoliko puta dnevno pokraj ovog zabavnog parka i odoljeti mu ubaciti koju kunu je jedna od najtežih stvari s kojima se moraš na poslu suočiti. Uskoro visiš ispred aparata kao Joey ispred Monicinog frižidera. Nemoj biti Joey.

via GIPHY

Ovome možeš doskočiti tako što ćeš u pripremi imati svoje grickalice. Znamo, žvakanje mrkve ne proizvodi jednako dobar crunchy zvuk kao žvakanje Pringlesa. Ali još je manje dobro biti najdeblja karika u društvu. Pokušaj izbjegavanje automata napraviti zabavnim. Svaki puta kada dođeš do njega i poželiš nešto kupiti, napravi sljedeće. Izvadi tih par kuna, no umjesto da ih ubaciš u automat, prošeći nazad do stola i stavi ih u kasicu koju ćeš nazvati „nove čizme“, „godišnji“ ili za što god već štediš.

4. Na poslu ti je dosadno

Imaš posao zabavan kao Chandlerov. Ne samo što drugi ne znaju što radiš, nego ni sam više nisi siguran. Vrijeme računaš od “vrijeme za kroasan” preko “vrijeme za kavu” do “vrijeme za sendvič” i to je jedino što te na poslu veseli.

Rješenje: daj otkaz. Ozbiljno. Hranjenje i spavanje nužni su svakom čovjeku kao sredstvo preživljavanja. No, ako su te dvije stvari ono u čemu se u životu najviše veseliš, moramo ti reći – krivo igraš život.

via GIPHY

5. Tko je pojeo MOJ sendvič?

via GIPHY

Ako ti kojim slučajem kolega s posla pojede sendvič koji si s tolikom ljubavi pripremao – nemoj biti Ross. Sharing is caring. A i nije baš da ti je taj sendvič trebao.

TAGOVIdebljanje hrana posao Prijatelji