Lifestyle

Nije nama lako

Aside Banners

Dečki, loše vijesti: Žene gotovo uvijek “pobjeđuju” kada se radi o prekidima

Piše , Objavljeno

Znanost je još jedno dokazala ono što svi uglavnom znamo, ali ne želimo priznati: ženama je mnogo lakše nakon prekida nego muškarcima!

prekidAko ste tijekom svog života iz nekog bizarnog razloga pogledali previše romantičnih komedija i melodrama, mogli biste dobiti dojam kako su svi muškarci svinje, a žene su te koje pate i “umiru” od muke kada su ostavljene. Takav je stereotip toliko ukorijenjen da je donedavno bilo uvriježeno mišljenje kako muškarci prebole prekid nakon dva-tri dana i već su u igri s drugom, a neka jadna Bridget Jones mjesecima ne izlazi iz sobe, prežderava se sladoledom, gleda sladunjave Lifetime “filmove” i reže vene zbog prokletih bezosjećajnih mužjačkih pseta!

prekid

Naravno, kako to obično biva kada se govori o muško-ženskim odnosima, istina je sasvim drugačija. Iako uvijek postoje iznimke, u slučaju prekida uglavnom vrijedi pravilo da žene pate prvih tjedan-dva, a onda vrlo brzo prebole i tipa i njihovu propalu vezu, dok si muškarci uzmu par dana da se ispucaju i provesele jer su “ponovno slobodni”, a onda idućih nekoliko mjeseci, pa čak i godina, provedu hodajući okolo kao tužne vrbe, jadajući se svima koliko su nesretni i uspavljujući se svaku večer sa suzom u oku i vizijom one koja im je slomila srce u mislima.

prekid 2

Studija koju je na uzorku od 5 705 ljudi iz 96 zemalja svijeta provelo Sveučilište u Binghamtonu i Sveučilište u Londonu dokazuje upravo to: žene teže proživljavaju prekid dok je svjež, ali ga vrlo brzo prebole i nastave dalje, dok muškarcima treba daleko duže vremena. Znanstvenici smatraju kako je to evolucijska prednost, jer su žene prije češće gubile muškarce pa su se morale mnogo brže oporaviti kako bi nastavile “širiti populaciju”, a i bilo im je (kao i sada) lakše naći drugog partnera jer hej… žene su! Muškarci su s druge strane ti koji uglavnom moraju tražiti pažnju novih žena, a to je proces u kojem mnogi od nas baš i ne uživaju. Dodatni je teret na našim leđima što zbog umjetnih spolnih normi muškarci misle kako će zbog emotivnosti nakon prekida biti smatrani manje vrijednima, pa često zakopavaju svoje osjećaje i tako produžuju patnju i ne uspijevaju završiti priču. Zato, kad vam netko kaže kako je dečkima milina poslije prekida, a žene na leđima nose sav teret svijeta, razmislite o tome kako stvari stvarno stoje!

TAGOVIbeza bol ljubav muškarci patnja prekid razlaz žene

Komentiraj