Lifestyle

Zastori su pali

Aside Banners

Dečki su nam priznali – Jesu li muško-ženska prijateljstva uistinu moguća?!

Piše , Objavljeno

Iako postoje mitovi o nekakvim muško-ženskim prijateljstvima, mislili smo kako samo naivci mogu vjerovati u takvo nešto. Zato smo potražili vašu pomoć!

ljubav 1Pričaše nam onomad naši stari o momku i djevojci koji su bili samo prijatelji, i od prvog do zadnjeg trenutka svog poznanstva, niti jedno od njih nije osjećalo nešto više od toga prema drugome. Tu priču još uvijek možete pronaći u knjižnicama u dijelu u kojem se nalaze bajke i fantasy romani, a mi smo odlučili jednom za svagda razbiti tu vjekovnu zabludu.

friendzone 1

Znamo da djevojke često tvrde kako one ne osjećaju apsolutno ništa prema svojim muškim prijateljima, ali one nam u ovom slučaju nisu toliko zanimljive. Naš je fokus na dječacima, mladićima, momcima, muškarcima i muževima, dakle svima onima koje je majka rodila s tri noge: dvije duge i jednom kraćom! Iz našeg vlastitog iskustva znamo kako prilikom svakog dolaska nove ženke u društvo, u nama proradi onaj životinjski instinkt i odmah važemo bismo li ju voljeli odvesti u krevet ili ne. Možda netko to smatra primitivnim i seljačkim, ali svaki muškarac slijedi taj obrazac (barem u onih prvih 7 sekundi upoznavanja), koliko ga god pokušao zatomiti i skriti kroz nekakvu demagogiju prosvijetljenosti. Biologija, ništa više i ništa manje!

No niti to nije ono što smo mi tražili. Interes nam je bio sagledati koliko muškaraca je poželjelo imati nešto više od običnog prijateljstva, koliko im se često tako nešto dogodilo i što su učinili u takvoj situaciji. Postavili smo jednu klasičnu Idesh! anketu, na koju se zakačilo solidnih 200-tinjak naše braće, dovoljno da bude reprezentativni primjer, a mi da izvedemo neke zaključke. Onaj najvažniji ćemo vam odmah i odati: muško-ženska prijateljstva su moguća, ali to se svakoga trenutka može promijeniti!

Većina vjeruje da su muško-ženska prijateljstva moguća i njeguju ih kao visibabe

Na pitanje “Mogu li cura i dečko biti prijatelji?“, gotovo pola ispitanih je izjavilo jasno i glasno da mogu, dok druga polovica ipak izražava određenu skepsu. Možda i je, ako niti jedno niti drugo ne osjeća privlačnost, a praksa je pokazala kako to očigledno nije toliko stabilno kako se čini u teoriji. S druge je strane pak gotovo 90% priznalo kako imaju barem jednu prijateljicu, što je svakako lijepo za čuti, ali sudeći po odgovorima u daljnjim pitanjima, ipak ostaje nekako… sumnjivo.

prijatelji 1

Ipak smo mi samo muškarci… slabi i pohotni!

Eh, stvari tek sada postaju zanimljive. Na pitanje “Privlače li te tvoje prijateljice?“, čak je 90% vas odgovorilo potvrdno, s time da je gotovo trećina priznala da ih sve njihove prijateljice privlače. Hmh, može li se to tehnički uopće nazvati prijateljstvom? Dalje smo pitali “Na koji te to točno način privlače?“, a muškarci kao muškarci su nadpolovičnom većinom odgovorili isključivo fizički. Ipak, više od 20% ih je priznalo kako su zaljubljeni u svoju prijateljicu, što je svakako nešto čime bi se trebali pozabaviti.

prijatelji 2Psi samo laju, a karavane prolaze

Sljedeći set pitanja se fokusirao na ono što su naši momci uistinu i napravili po tom pitanju podizanja prijateljstva na idući nivo. Većina ih je ipak imala nešto više s barem jednom svojom prijateljicom, a 38% nije željelo ili moglo gurati ruku u to osinje gnijezdo. S druge strane, samo 20% vas se ne bi voljelo spetljati sa drugaricama, dok većina smatra kako iz toga ne bi izašlo ništa loše. Štoviše, ima vas pozamašan broj koji o tome mašta svaki dan!

prijatelji 3A što mislite, što one misle o tome?

Kada smo vas pitali “Misliš li da bi neka od tvojih prijateljica željela imati nešto više s tobom?“, samo četvrtina je odgovorila kako su sigurni da su u friend zoni, dok je impresivna trećina sigurna kako je takva realnost itekako moguća. Za kraj, tu je ostalo i jedno od onih pitanja koja ciljaju ravno u srce: “Jesi li ikada bio stvarno zaljubljen u neku svoju prijateljicu?“. Samo 14% vas je očito kibernetičkog podrijetla, a sa onih 17% najkritičnijih i mi suosjećamo. Braćo, drž’te se!

prijatelji 4A sada, pravi show: pisani odgovori!

Da ne bi sve ostalo na ovoj suhoparnoj anketnoj formi, postavili smo vam i pitanja esejskog tipa, a moramo priznati da su nas neki odgovori pošteno nasmijali, ali i pomalo iznenadili (da ne kažemo, šokirali). Prvo je pitanje nastavak zadnjeg anketnog pitanja, u kojem nas je zanimalo što se dogodilo s vama koji ste bili uistinu zaljubljeni u neku svoju frendicu i kako je ta priča završila. Evo nekoliko omiljenih nam odgovora!

pitanja 1

Krenulo je loše, a izgleda kako je ova prva grupa požalila što se uopće upuštala u išta. S druge strane, ako već imaš zoofilne sklonosti, muke s prijateljstvom i prelaskom na idući level ti uistinu nisu glavni problem…

pitanja 2

I drugi talon se opekao, a neke od posljedica osjećamo i danas. Ponekad noću, kada je mjesec pun, a vani se osjeća miris javora u cvatu, po tihim se zagrebačkim kvartovima čuje bolan krik “Taaaaanjaaaaa” i tada znamo da jedna velika ljubav nikada nije niti dobila priliku da zaživi.pitanja 3

A eto, ima i onih kojima je uspjelo zašprehati frendicu, samo da bi ju “kresnuli” i vrlo brzo bacili kao staru čarapu. Nije to u redu momci, tako im samo dajete municije da nas predstavljaju kao nekakve bezosjećajne đukele!pitanja 4Izgleda kako je lajtmotiv negativnosti itekako prisutan, a nismo dobili niti jedan odgovor koji bi dokazao kako se iz te prijateljske zaljubljenosti rodilo nešto više. Neki su se očigledno uistinu potrudili, ali kada ne ide… ne ide. A onda se teško vratiti na obično prijateljstvo.pitanja 5A ako ništa, neki se zadovolje i sa pušenjem. Iako nam nije jasno kakve veze cigarete imaju sa ovom temom, ali ajde…

pitanja 6Niste bili nešto pretjerano rječiti kada smo vas pitali za neka druga iskustva, osim možda ovog cara koji je očito otkrio način kako imati i ovce i novce. Molimo mesiju da nam se javi u redakciju i oda nam tajne onkraj svemira zbog kojih je ovako nešto moguće. pitanja 7Ne brini se brate, ima i drugih prijateljica, a ako se već osjećaš povrijeđeno, neka ti zadnje što vidiš u ovom članku i vezano za ovu temu bude ovaj iskreni i znakoviti pozdrav neimenovanog mladića, koji nekoć svojoj Dori želi poručiti nešto:

pitanja 8

TAGOVIanketa cure dečki istraživanje ljubav muškarci prijateljstvo veza žene

Komentiraj