Dizajn

bembara bez saundsistema

Aside Banners

BMW Alpha je spoj klasike i high-techa za prave alfa mužjake

Piše , Objavljeno

Odmah da u startu razjasnimo jednu stvar, motor je savršenstvo! Ovo postignete kada se udruže old school mehaničar iz Amerike i high-tech industrijski dizajner iz Turske. Unikatna Alpha BMW K75 s izgledom morskog psa u retro izdanju je nešto više od motora. Budite sigurni da će se ljudi okretati za vama, a oni koji za ovu zvijer kažu da je ružna nemaju pojma i vjerojatno su ljubomorni. Eventualno ako vama kažu da ste ružni, to je već neki drugi level. Mi smo se zaljubili i stavili Alphu na listu još jedne stvari koju nikad nećemo imati, a tako silno želimo.

fotka 01

Mark Atkinson i Mehmet Doruk Erdem inspiraciju su pronašli u filmu ‘The world fastest Indian’ s Anthony Hopkinsom u glavnoj ulozi i najvećem predatoru na planeti, velikom bijelom psinom. Rezultat je fantastičan. Jedno od boljih moto izdanja u zadnjih par godina.

fotka 02

Bilo je potrebno oko godinu dana truda, rada i slaganja od nule. Alpha je savršen spoj starog i modernog. Izvana je jednostavan i bez previše pretjerivanja (to je već malo diskutabilno) s izgledom neo-retro morskog psa. Zato je ispod maske puno kompliciranija situacija. Bilo je potrebno prilagoditi motor i šasiju do najsitnijih stvari. Baziran je Salt Flat speed racer motorima koji sudjeluju u pustinjskim utrkama. Sastavljen je od BMW K75 dijelova koji su detaljno ispremještani da bi dobili izgled kakvog imaju. Naravno da su dijelovi modificirani uz dodatak i naglasak na – turbo. Ali ono što je bitno je činjenica da je samo jedan, brz je i unikatan. Kao stvoren za pustinjske utrke. A još ćete biti i kul kada se pojavite s Alphom. Ukratko – konceptualna umjetnost na kotačima.

TAGOVIbmw motocikl

Komentiraj