Dizajn

Aside Banners

Coca-Cola kakvu je vide Daft Punk i kolege

Ovaj mjesec u prodaju su puštene jedinstvene bočice Coca-Cole, dio tri godina stare linije Club Coke, koje je sada dizajnirao francuski electro duo Daft Punk. Dečki su rasturili, a pogledajte tko je i na koji način isto to napravio prije njih.

Piše , Objavljeno

Daft Punk (2011.)

Coca Cola koju su dizajnirali Daft Punk

Coca Cola koju su dizajnirali Daft Punk


Prije nekoliko dana pušteno je u prodaju gazirano piće čiji okus je isti kao i uvijek, ali ovaj put upakirano u limited edition bočice nazvane Daft Coke koje su, kao što im i samo ime zbori, iznikle iz suradnje francuskog elektronskog dua i Coca-Cole.
Mini kolekcija sastoji se od dvije aluminijske bočice, u zlatnoj i srebrnoj boji, koje su jednostavan, ali efektan tribute legendarnim kacigama kakve nose Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter. Samo ‘povlašteni’ moći će ih kupiti u Parizu i to u duo pakiranju za prave kolekcionare.
Fanovi su već podivljali zbog dvije ovisnosti u jednom i stalno provjeravaju službeni site Daft Coke jer su naši omiljeni francuski elektroničari objavili da će u svibnju izbaciti još nešto novo.

Mika (2010.)

Vesela Mikina bočica

Vesela Mikina bočica


Nešto totalno drugačije (čitaj:šareno, pop i divlje) od sofisticirane vizije Daft Punka za liniju Club Coke zamislio je 27-godišnji britanski glazbenik Mika.
Inspiraciju je crpio iz japanskih psihodeličnih postera 60-ih i pomoću sestre Yasmine kreirao svoju viziju bočice, prigodno nazvane Happiness Bottle. Veliko nasmijano sunce i prašumski čovječuljci koji vise s drveća više nas podsjećaju na dječje crteže, nego na japanske postere, ali može proći. Zaradu od prodaje donirao je programu za mlade u okviru organizacije Fondation Hôpitaux de Paris.

Justice (2009.)


Dvije godine prije Daft Punka, francuski duo koji je probio led i izbacio prvu bočicu za ovu liniju bio je Justice. Ipak, Gaspard Augé i Xavier de Rosnay nisu je dizajnirali sami, nego im je u tome pomogao njihov vjerni redatelj video spotova, tip neviđeno egotriperskog imena, So Me, koji je dizajnirao kutiju u koju je bila spakirana Justiceova bočica Coca-Cole.
Dečki kažu da je vizualno trebala odražavati pulsirajući zvuk grupe, a koliko su u tome uspjeli, procijenite sami – ili neka cijena procijeni umjesto vas. Prodavala se po cijeni od 56 dolara, a mogla se kupiti samo u nekim europskim klubovima. Party!

TAGOVICoca Cola daft punk dizajn justice Mika piće

Komentiraj