Dizajn

spasi planet, živi odgovorno

Aside Banners

Ekokapsula je dizajnersko remek-djelo i dom za budućnost napajan Suncem i vjetrom

Piše , Objavljeno

Slovački studio koji se krije pod imenom Nice Architects nam je predstavio Ecocapsule projekt još u svibnju, ali u prosincu su počele prednarudžbe za ovu fantastičnu malenu nastambu.

Ograničen broj od 50 ekokapsula je pušten u prodaju, a cijena svake je 79 tisuća eura. Cijena bi mogla pasti u idućih nekoliko godina ako se pokaže točnom pretpostavka o većoj potražnji i padanju cijena

Možete ju nazvati i mini-stan. Nije baš za Batmanovu špilju, ali poslužit će kad se poželite udaljiti od civilizacije – zajedno sa svojom gaming opremom.

We made it! Our first prototype is now in a beautiful nature. #nofilter

A photo posted by Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk) on

Ova kapsula ima aluminijsku strukturu prekrivenu pleksiglasom i nešto više od 8 iskoristivih kvadratnih metara prostora. Nemojte cjepidlačiti, zato se i zove kapsula. Zašto ekokapsula? Ne trebate naftu, ne trebate HEP, sve što trebate je sunce. Ako nema sunca? Trebate vjetar. Ako nema vjetra – a nadajte se da će biti ili sunca ili vjetra u narednih četiri dana koliko traje 10kWh baterija.

Dreamful mornings. #Ecocapsule

A photo posted by Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk) on

 

Također su ugrađeni i filteri za kišnicu, a tu je i sklopivi krevet, radni prostor/blagovaonica, kupaonica, malena kuhinja i ponešto prostora za odlaganje.

Comfortable: Check! Photo credits: Tomas Manina & Juraj Fifik

A photo posted by Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk) on

 

Ecocapsule se može smjestiti bilo gdje, jedino nismo sigurni kako bi to funkcioniralo u našoj državi u kojoj na svakom koraku vreba neki namet.

Divni arhitekti iz Nice Architectsa najavljuju i softver za predviđanje vremena te kotače u budućim inkarnacijama kako bi Ecocapsule postao još neovisniji i učinkovitiji proizvod.

TAGOVIdizajn dom obnovljivi izvori energije solarna energija solarni paneli vjetar

Komentiraj