Dizajn

retro

Aside Banners

Old-school okviri za fotke

Prije digitalnih, postojali su okviri za slike koji su 'radili' tako da u njih jednostavno umetnete fotku svoje najdraže polovice ili ljubimca, koja će stajati tamo dok ne požuti i navuče plijesan. A kad nam je i to postalo dosadno, netko se dosjetio napraviti ovo…

Piše , Objavljeno

Strip okvir

strip okvir

strip okvir


Onaj tko je osmislio Comic Strip Photo Frame vjerojatno se pitao što Spiderman, Batman i vaši pijani frendovi imaju zajedničko? Pa ono, svi su u stripu

Sada kada postoje digitalni okviri za fotke, ovaj tradicionalni složen je tako da bi trebao biti jedan od najhebenijih okvira ikad. Okej, malo pretjerujemo. “Radi” tako da u njega umetnete cijelu seriju fotki s nekog izleta ili bančevanja u gradu, pretvorite ih u strip i upotpunite oblačićima (dolaze u paketu i lijepe se) u koje možete upisati svoje dobre stare lovačke, zbog čega okvir djeluje baš pop, kao pravi akcijski paket. Cijena mu je 17.99 dolara.

Polaroid okvir

polaroid okvir

polaroid okvir


Ima nešto čarobno u dobrim starim instant fotkama snimljenim Polaroidom. Boje su često čudne, blic vam zacrveni oči, pozadina je premračna, a vi izgledate kao da vas je alien uštipnuo za guzu.

Reprintovi su nemogući, ali ipak su te fotke bolje od svih ostalih. Zašto? Vrlo jednostavno – to je retro. Istina, polaroid je jako retro, ali je i poprilično skup hobi. Sada isti old school look možete dobiti tako da jednostavno isprintate fotke snimljene svojim mobitelom i ubacite ih u polaroidni plastični okvir koji na pozadini ima pripadaču kako biste fotke mogli okačiti na zid. Naravno, one zbog kojih vam se neće svi smijati. Uz to, na površinu tog polaroidnog okvira možete markerom ispisati i neku svoju poruku te je ponovno izbrisati kada ubacite novu fotku. Set od dva komada košta 5.99$ na ThinkGeek, dok onaj od 9 komada možete kupiti za 20$ na Photojojo.

Vjerujemo da će oduševiti hipstere koji, kada ne ismijavaju mainstream pop kulturu, brižno uređuju svoj interijer stvarima koje su “stare i kul”, kao i one koji cijene dobar dizajn.

Levitirajući okvir

levitirajući okvir

levitirajući okvir


Svi oni koji se furaju na new age, vjerojatno okidaju na sve one levitirajuće i ine proizvode. Pa eto, na red su došli i levitirajući okviri za fotke, a ovaj je samo jedan u nizu primjera. Drveno postolje ima proporcije 13×16.5×5 centimetara, dok je sam okvir velik 12.5×8.5. Na stranici Brando ga možete kupiti za 37$. Radi na punjenje, a najveća mu je mana što nema levitirajući LCD ekran koji bi random prikazivao fotke.

TAGOVIfoto okvir fotografija polaroid retro

Komentiraj