Dizajn

skip

Aside Banners

Ovaj umjetnik izrađuje hiper-realistične maske – mi bismo umrli od straha da negdje sretnemo “sebe”

Piše , Objavljeno

U ovim vremenima smo pesimistične prirode. Čak i prije pandemije, a pogotovo sad. Društvo je hladnije.

Kasno zvonjenje na ulaznim vratima više nisu klinci koji zezaju, nego lopovi koji provjeravaju ima li koga. Teta koja prolazi nekoliko puta dnevno ispred naše zgrade sa psom sigurno namjerava provaliti u naš stan. Lik koji nas nasumično pozdravi na ulici nas sigurno uhodi danima. Čim zašteka messenger – kradu nam poruke i podatke.

Kako svijet za jako puno internet nesigurnosti i propusta okrivljuje jadne Ruse, izgleda da smo dobili nove “zločince” uz njih.

Jedan Japanac po imenu Shuhei Okawara je odlučio izrađivati hiper realistične maske koje zadržavaju svoju vjerodostojnost u tri dimenzije. Dakle, nije da samo izgleda “ko’ prava faca” s prednje strane, nego iz više dimenzija.

Razlog zašto ih je napravio: “Mislio je da će biti zabavno.”

S obzirom na to da je prošli tjedan malo zapinjao Google i sve vezano za njega te kako vjerujemo kako su nam pokradeni podatci za identifikaciju i prijavljivanje na mnogim stranicama i platformama – ovo nam samo unosi još veći strah u kosti.

Osim online podataka, sad će nam Japanac krasti i “vizualni identitet”.

Nije nam to baš toliko zabavno…

Maske će se prodavati od sljedeće godine za 98,000 japanskih jena što je skoro 6,000 kuna u njegovoj trgovini u Tokyju koja se zove Kamenya Omote. Njegove maske su navodno jako popularni dodatci na partyjima i u kazališnim komadima.

Zanimljivo je da je Okawara izabrao nekoliko modela za lica od preko 100 prijava, a izabrane face je platio po 40,000 japanskih jena (manje od 2,500 kuna).

Okawara kaže kako prema trenutnoj potražnji već sada zna da će kako će maske biti itekako prodavane.

Zamislite da hodate ulicom i vidite osobu koja vaše lice nosi na svojoj glavi.

Dobrodošli u budućnost.

TAGOVImaske prerušavanje realizam