Dizajn

Photoshop master

Aside Banners

Iz 16-bitne grafike u high-res remek-djelo u nekoliko sekundi

Piše , Objavljeno

Želite preobraziti 16-bitni screenshot igre iz 1994. godine i pretvoriti ju u remek djelo visoke rezolucije. Može, sve što je potrebno je Photoshop i nekoliko tisuća klikova.

doom remaster

Uvijek je užitak gledati rad ljudi koji su za nekoliko milijuna nivoa iznad nas samih u nekom području, toliko daleko da vrlo lagano možemo pomisliti da uopće nisu ljudi, nego nekakav vješto izmanipulirani trik marketinških agencija. Takav je i umjetnik koji se na popularnom Deviant Artu predstavlja imenom Elemental79, a njegova vještina je nevjerovatno baratanje popularnim alatom za obradu slike, Photoshopom.

Super Metroid:

Ono što ovaj genijalac u biti radi, jest uzimanje screenshota (ili nekoliko njih) igara koje su stare i više od 20 godina, te pretvaranje njihove 16-bitne grafike (samo 4096 boja) u potpuno modernu high-res sliku rezolucije do vrtoglavih 9,600×7,211 piksela. Svaki frame u jednom od ovih time-lapse videa predstavlja 10 sekundi stvarnog rada, što na kraju ispada otprilike 30-50 sati po slici.

Za svoj rad se služi samo gore spomenutim Photoshopom, originalnim screenshotom te manipulacijom slika koje nađe na internetu. Konačni rezultat je vrlo često gotovo neprepoznatljiva slika, s novim teksturama,  osvjetljenjem i 3D efektima, koja samo još jednom dokazuje da naše znanje ljepljenja glave konja na tijelo Sarah Jessice Parker definitivno nije za pohvalu.

Doom:

TAGOVI16-bit crteži Doom High-res ilustracije photoshop Super Metroid

Komentiraj