Dizajn

čuvaju galaksiju odozgo

Banner 300

NASA vodi Groota i rakuna Rocketa u svemir – na najkul prišivku svih vremena

Piše , Objavljeno

Prišivak, zakrpa, zovite ga kako hoćete – ali odavno znamo koji su nam najkul. Nije ni Spiderman ni Kremenko ni Iron Maiden, radi se o prišivcima za NASA-ine misije u svemiru. Za svaki NASA-in projekt postoji službeni prišivak koji uveseljava astronaute i inžinjere koji sudjeluju na projektu, a vjerojatno predstavljaju i predivna sjećanja.

Kroz povijest su imale i rakete i orlove i jedrenjake u svemiru, ali tu su bile i Nindža Kornjače te Looney Tunes likovi poput Daffy Ducka i Zekoslava Mrkve.

Ovogodišnji prišivak nam je vjerojatno najdivniji od svih. Stripovski geek koji čuči u svima nama plače od sreće jer su rakun i drvo iz Čuvara galaksije tako brzo dobili nevjerojatnu čast još dubljeg implementiranja u pop kulturu. Marvel je izradio prišivku za ISS-ov National Lab.

NASA je na Comic-Conu u San Diegu predstavila svoje planove slanja ljudi na Mars, a Comic-Con je bio pravo vrijeme da se otkrije i ovako velika vijest kao što je prišivka.

groot rocket

Patrick O’Neill, predstavnik Centra za unapređenje znanosti u svemiru (CASIS) je izjavio kako ovi likovi već imaju svemirsku pozadinu tako da već i utjelovljuju neke karakteristike povezane s onim što se događa na svemirskoj postaji.

Jedva čekamo da se ovi prišivci pojave na ebayu u jako loše izrađenoj varijanti da ih zakeljimo na naše zimske jakne. Zaslužujemo to, mi smo isto dio svemira.

CASIS webpage

TAGOVIGuardians of the Galaxy marvel nasa svemir

Komentiraj