Dizajn

wow wave

Aside Banners

Nekom su LEGO kocke bol u stopalu, a nekom su umjetnost – moraš vidjeti ovaj Veliki val

Piše , Objavljeno

Svi smo nekada došli u kontakt s Legićima te imali prilike slagati ih. Dobro, možda ne baš svi i možda nisu svi imali Lego kocke, nego one fejk ružne Duplo kocke (eto, rekli smo to napokon i nitko nam ne može ništa jer “sloboda govora”), ali smo definitivno svi slagali kocke nekada.

Neki ne vole “legiće” zbog boli koje povezuju s LEGO kockama. Priča se da je završni test shaolinskim redovnicima hodanje po jami punoj LEGO kocki. Užas. Da nešto tako malo može prouzrokovati toliko boli…

No, ta bol nam ne oduzima radost koju imamo kada sklapamo kocke. Neki ljudi su sretniji od drugih pa to rade neprestano. Zamislite si samo da ste ta osoba koja živi za te kocke te vam se otvori prilika da zarađujete slagajući ih – to bi bilo fantastično, a točno to se dogodilo 21 osobi na cijelom svijetu – žive slagajući LEGO kocke.

Jedan od njih je Jumpei Mitsui koji je jedan od tih dvadesetak umjetnika koji žive slagajući kocke. Nedavno je Jumpei dovršio svoje remek-djelo. I kakvo li je to remek-djelo uistinu!

Složio je trodimenzionalnu LEGO verziju Hokusaijevog “Velikog vala kod Kanagawe”. Vjerujemo kako ste vidjeli to djelo, ako nigdje drugdje, onda bar na bakinoj jeftinoj ogromnoj kineskoj lepezi koja joj visi u sobi iz nekog razloga.

Za slaganje tog djela je Mitsui iskoristio preko 50 tisuća različitih LEGO kocki te mu je bilo potrebno više od 400 sati. Ne znamo ubraja li u satnicu vrijeme koje je proveo gledajući YouTube videe u kojima je proučavao kretanje vala. Čovjek samo traga za savršenstvom.

Na Twitteru se pohvalio svojim djelom u kojemu je podijelio svoj proces s nama. Ne znamo japanski čitati pa nam to ništa previše ne znači previše.

.

Pogledajte njegovo remek djelo, a mi idemo probati složiti Vučedolsku golubicu koja uopće ne izgleda kao golubica.

TAGOVIdizajn hokusai lego lego kocke umjetnost