Dizajn

wavy

Aside Banners

Prvi europski podvodni restoran je otvoren i izgleda brutalno

Piše , Objavljeno

Sorry, listići zlata na hrani su izdrkavanje i ne doprinose obroku uopće – osim da bude skuplji. Neki ljudi vole jesti skupo, neki vole najskuplje, ali ako želiš uistinu jedinstveno iskustvo, moraš posjetiti ovaj restoran u Norveškoj – naravno, u nekom budućem životu kad se reinkarniraš kao mali sin govnar jednog od ovdašnjih političara.

Europski prvi podvodni restoran je ujedno i najveći svjetski podvodni restoran, a otvorio se 20. ožujka u Lindesnesu u Norveškoj. Osim što je restoran, ujedno je i istraživački centar za morski život. Snohetta je tvrtka sa sjedištima u New Yorku i Oslu, a planove za ovu podmorsku strukturu su otkrili još 2017. godine.

snohetta 1

Malo ćemo sad za potrebe popunjavanja prostora i promidžbu vlastite fantastičnosti reći kako smo nešto načuli već tada (iako je potpuno očito da lažemo), ali planovi su se napokon ostvarili. I to kako…

Restoran se zove Under, a osim svoje engleske inačice – na norveškom to znači “čudo”. U blagovaonici ima mjesta za 35 do 40 gostiju svake večeri. Od valova će vas štititi pola metra debeli betonski zidovi, a hrana se bazira na visokokvalitetnim, lokalnim namirnicama. Tako i kod Đuke u Lapovcima, ne vidimo razliku.

snohetta naslovna

Pitanje je vremena kada će cijeli svijet znati za ovaj jedinstveni restoran. Daj, gladni smo. OK Google, what’s the closest pizza place?

TAGOVIarhitektura dizajn hrana norveška restoran snohetta

Komentiraj