wavy
Prvi europski podvodni restoran je otvoren i izgleda brutalno

Sorry, listići zlata na hrani su izdrkavanje i ne doprinose obroku uopće – osim da bude skuplji. Neki ljudi vole jesti skupo, neki vole najskuplje, ali ako želiš uistinu jedinstveno iskustvo, moraš posjetiti ovaj restoran u Norveškoj – naravno, u nekom budućem životu kad se reinkarniraš kao mali sin govnar jednog od ovdašnjih političara.
Europski prvi podvodni restoran je ujedno i najveći svjetski podvodni restoran, a otvorio se 20. ožujka u Lindesnesu u Norveškoj. Osim što je restoran, ujedno je i istraživački centar za morski život. Snohetta je tvrtka sa sjedištima u New Yorku i Oslu, a planove za ovu podmorsku strukturu su otkrili još 2017. godine.
Malo ćemo sad za potrebe popunjavanja prostora i promidžbu vlastite fantastičnosti reći kako smo nešto načuli već tada (iako je potpuno očito da lažemo), ali planovi su se napokon ostvarili. I to kako…
Restoran se zove Under, a osim svoje engleske inačice – na norveškom to znači “čudo”. U blagovaonici ima mjesta za 35 do 40 gostiju svake večeri. Od valova će vas štititi pola metra debeli betonski zidovi, a hrana se bazira na visokokvalitetnim, lokalnim namirnicama. Tako i kod Đuke u Lapovcima, ne vidimo razliku.
Pitanje je vremena kada će cijeli svijet znati za ovaj jedinstveni restoran. Daj, gladni smo. OK Google, what’s the closest pizza place?