Dizajn

Kablovi napadaju!

Aside Banners

Umjetnost ‘techoriranja’ ili kako sakriti ružan dio tehnologije u stanu

Ako vam je već pun kufer žica, kablova, punjača i ostalih gluposti koje vam zapetljavaju život, evo nekih jednostavnih i modernih načina kako da riješite svoj problem.

Piše , Objavljeno

Izgleda da je bilo samo pitanje trenutka kada će i to dobiti ime – “techoriranje” stručnjaci objašnjavaju kao usklađivanje tehnologije, estetike i funkcionalnosti. Otkad su nam stanovi prepuni svih mogućih gadgeta, dekoriranje se više ne svodi samo na usklađivanje boje tepiha i zavjesa, već treba nekako izaći na kraj sa svim tim žicama, kablovima, punjačima, audio i video opremom, mobitelima… Zato techoriranje.

Osnivač sajta Apartment Therapy, Maxwell Gillingham-Ryan, upozorava na neke općenite pogreške koje muškarci rade pri uređivanju interijera i donosi nove trendove za 2011-u.

Stanica za punjenje Duracell myGrid

S obzirom da danas neki imaju i po dva ili više mobitela, plus broj osoba u kućanstvu, dobijete lijepu brojčicu od barem 5-6 odvojenih punjača u stanu. I to samo onih za mobitele.
Izbjegnite nered koristeći Duracell myGrid, na kojem bežično možete puniti čak četiri uređaja istovremeno. Nema petljanja i zapetljavanja, a i sve mobitele ćete imati organizirane na jednom mjestu.
Duracell myGrid

Čiste radne površine

Netko tko puno vremena provodi u uredu ili doma za radnim stolom, vjerojatno iz dna duše mrzi kablove koji se motaju po stolu i podu. Jeftino i učinkovito rješenje su CableDrops, držači za žice i kablove koji dolaze u raznim bojama kako bi uklopili uz cjelokupan dekor. Cijena pakiranja od šest komada je 9.95 $, što je sasvim okej.
CableDrops

Jawbone Jambox zvučnici

Ako vaši PC zvučnici datiraju još iz vremena kada ste kupili svoj prvi kompjuter, jasno vam je da trebate promjenu. Jawbone Jambox dizajnirao je Yves Béhar i riječ je o wireless zvučnicima na koje možete spojiti svoj mobitel ili kompjuter preko Bluetootha. Baterija može izdržati 10 sati muziciranja, a cijena im je 199$. Ne baš praktično, ali atraktivno rješenje za sve one koji vole moderan dizajn i ne žele ovisiti o žicama.
Jawbone Jambox

Što se tiče općenitih trendova, Maxwell Gillingham-Ryan preporuča uređaje tamnijih boja i retro dizajna – tradicionalne forme definitivno su “in”.

TAGOVIdizajn gadgeti interijer kablovi punjač uređenje interijera zvučnici

Komentiraj