Dizajn

Što je sljedeće?

Aside Banners

VIDEO Bazen od kojeg bi nam se stisao – unatoč toploj vodi

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Futurology/YouTube

Budimo iskreni, mnoge države i pojedini gradovi pokušavaju svoju moć i raskoš pokazati kroz arhitekturu. Najveći zoološki vrt, najviša zgrada, najviše mostova, najviše fontana (za tu titulu se Zagreb očito bori) i tako dalje.

Ako mogu, pojedine zemlje će tu svoju raskoš predstaviti gdje god stignu. Napisavši to smo stigli i do trenutne teme.

U londonskom kvartu je odavno krenula izgradnja parka američke ambasade jer im očito futuristička kocka-zgrada nije bila dovoljna. Odlučili su se za čitav futuristički park koji treba biti što je moguće više “futuristički”, rekli bismo.

Tražeći ideju gdje utrpati bazen u taj park došli su do toga da nije bilo mjesta na tlu. Iz tog razloga su ga odlučili napraviti iznad zemlje, točnije 35 metara iznad zemlje.

Taj bazen koji bi trebao doživjeti svoje otvorenje na ljeto 2021. godine bit će dug 25 metara i širok 5 metara. Dubina će mu biti 1.2 metara (neplivači, pff).

Informacija koju smo izostavili – bazen će se nalaziti između dvije zgrade te14 metara njegove dužine “nema potporu ispod sebe”. Doslovno ćete moć vidjeti kroz dno što se zbiva ispod vas, a i vas će moći gledati kako plivate.

Nama je ovo trenutno jeziva zamisao – nalaziti se toliko visoko iznad zemlje i kao bezbrižno plivati, a ne nećemo razmišljati o stvarima kao: što ako krene pucati bazen… Vjerujemo da će ovaj trend doživjeti još luđe izvedbe, samo mu treba dati vremena.

Mi ćemo vrlo rado gledati sa strane, hvala.

TAGOVIbazen london