Dizajn

skupo

Aside Banners

Voliš Batmana? Batmobile stolni sat je skuplji od tvog auta (a vjerojatno i bolje izrađen)

Piše , Objavljeno

Kross Studio je dizajnerski studio, naravno iz Švicarske, koji radi skupe stvari, a posljednja kolaboracija im je ona s Warner Bros.-om u kojoj inspiraciju čupaju iz svega što ima veze s Batmanom.

Prvi proizvod koji možeš posjedovati (teoretski) je ovaj stolni sat čije su dizajnerske karakteristike uzete s Batmobilea iz 1989. godine. Nevjerojatan stolni sat s identičnim oblikom Batmobilea iz 1989. godine ima 512 komponenti – 115 za tijelo i 397 za satni mehanizam. Tradicionalni mehanički satni mehanizmi se sastoje uglavnom od 130 dijelova.

A tijelo Batmobilea? Napravljeno je od kompozita crnog aluminija (ako smo ovo loše preveli, sorkač, ne kužimo se u skupe materijale) otpornog na ogrebotine.

Možda ti je sad jasno zašto ima samo 100 komada ovog predivnog sata i zašto je cijena jednog 29900 dolara. Da, sto dolara manje od 30 tisuća. Posjeti im stranicu.

U trenutku pisanja teksta ostalo je samo 10 komada. Možeš čak i izabrati koji broj iz serije od 100 želiš. Dostava diljem svijeta je besplatna. I bolje im je kad je cijena tolika. Nego – plaća li se carina? Jel’ mogu staviti da je to poklon da preskočimo carinjenje? Ovo su sve važna pitanja na koja nemamo odgovor pa ćemo se zadovoljiti s Ikea satom za 39 kuna i Hot Wheels Batmobileom za 19 kuna koji stoji pored sata.