Lifestyle

nagovorio ga švajci

Aside Banners

Postajemo vegani nakon što je Dolph Lundgren rekao da je zbog toga u krevetu još bolji

Piše , Objavljeno

Švedski glumac Dolph Lundgren, svijetu poznatiji kao ruski boksač Ivan Drago iz Rockya IV, pridružio se Arnoldu Schwarzneggeru, Jamesu Cameronu, Pameli Anderson i Jackie Chanu kao zagovornik bezmesne prehrane koja je promovirana u poznatom  Netflixovom dokumentarcu “The Game Changers”.

U intervjuu za Good Morning Britain, Lundgren je razgovarao s domaćinima Piersom Morganom i Susannom Reid o svom prelasku iz kluba obožavatelja mesa u novopečenog vegana.

Lundgren: “Radi veganske prehrane bolji sam u krevetu”

Švedski glumac je na nagovor starog frendića Švajcija pogledao dokumentarac što je bilo dovoljno da odluči napraviti veliku promjenu u životu. Voditelji Morgan i Reid su pitali Lundgrena je li prelaskom na veganstvo osjetio i pozitivne promjene u seksu s obzirom na navode da bi veganstvo trebalo unaprijediti seksualnu izdržljivost.

Lundgren je prije svega htio razjasniti kako su njegove seksualne sposobnosti već bile dobre, ali je priznao kako je prelazak na veganstvo povećao njegovu fizičku izdržljivost za oko 15 posto.

Na pitanje hoće li ostati vegan, glumac je otkrio kako se ne umara tako lako otkad jede biljnu prehranu jer mu je šećer u krvi stabilniji. Nastavio je hvaliti prednosti ovog načina prehrane, posebice za sportaše, navodeći kako je dijeta zabavnija od tipične body bilderske prehrane koja se sastoji od dosadne piletine i riže.

Iako je dokumentarac izazvao veliki boom, a biti vegan je postao kul trend, neki doktori nisu tako oduševljeni dokumentarcem. Iako više povrća u prehrani nikako ne može škoditi, upozoravaju na opasnost bilo kakvih ekstremnih promjena u načinu života i prehrane.

“Nisam protiv biljne prehrane”, kaže dr. Attia za Ask Men. “Protivim se pogrešnom korištenju nestručnih podataka i apsolutno sigurnom govoru kada malo poniznosti ne bi škodilo.

Pogledali smo dokumentarac, ima super točaka, ali neke stvari su i prešutjeli pa ga ne možemo preporučiti kao savršen izvor za potencijalne vegetarijance i vegane. Ipak, vrijeme je za razgovor o takvim načinima prehrane pa čak i ovaj pristrani dokumentarac može pomoći u otvaranju uma. Ako ste spremni još malo prokopati činjenice nakon gledanja na Netflixu.

TAGOVIdolph lundgren the game changers veganstvo