Lifestyle

Možda ne želimo znati?

Aside Banners

Dosta je samozavaravanja: Evo kako izgleda 200 kalorija svake hrane!

Piše , Objavljeno

Možete vi sami sebi lagati da je 120 kila na 1,80 visine sasvim normalna cifra, ali prava je istina ovdje i spremna je lupiti nas direktno u glavu!

kalorije 9Prosječnoj osobi treba otprilike 2 000 – 2 500 tisuće kalorija dnevno da održi stalnu masu, tojest da se ne deblja niti mršavi. Naravno, dnevni unos kalorija ovisi o mnogo drugih faktora (oni koji vole brijati po teretani će tako bez problema unijeti i duplo više kalorija od prosjeka, iako neće dobiti masne naslage), ali ovo je nekakav općeniti konsenzus. Ako znamo da 100 grama čokolade, čipsa, ulja ili slanine sadrži od 500 do 1 000 kalorija, jasno je od kuda su se odjednom stvorile te misteriozne nakupine sala oko struka i na bokovima.

kalorije 6

Sada je samozavaravanju došao kraj jer aplikacija Calorific prilično točno prikazuje kako izgleda 200 kalorija svake hrane (dobro, ne baš svake, ali polako, baza podataka se svakodnevno nadopunjuje), a dovoljno je samo potražiti ono što već jedete ili što tek planirate pojesti te pogledati koja količina bi bila pristojna i poželjna. Zanimljivo je vidjeti kako jedna i pol banana dođu otprilike kao žlica majoneze, a ona je pak energetski bogata kao čak kilogram i pol salate. Aplikacija je besplatna, ali ćete dodatne fotke morati platiti 2,99 dolara (oko 20 kuna) pa eto, ako želite paziti na svoju kilažu, Calorific bi se definitivno trebao naći na vašem smartphoneu. I da… dobar tek!

kalorije 8 kalorije 7 kalorije 5 kalorije 4 kalorije 3 kalorije 2 kalorije 1

TAGOVIaplikacija calorific hrana kalorije masnoće smartphone

Komentiraj