Lifestyle

Pogodite što se radi na Marley Festu?!

Aside Banners

Droge i glazbeni festivali ne idu jedno bez drugoga, a evo što se gdje uzima

Piše , Objavljeno

Veliki glazbeni festivali su za mnoge idealna prilika da se zabave kao nikada u životu i usput poslušaju svoj omiljeni bend, ali i da se razvale od alkohola i droge te to podijele s ostalima na Instagramu.

festivalSvatko tko je bio na nekom od ljetnih festivala na našoj obali zna kako će se osim dobre mjuze nauživati pogleda na Britance razvaljene konjskim sedativima, Amere na mollyu, Nizozemce na tripovima i sve ostale obezglavljene alkoholom i travom, a takva je otprilike situacija i na svakom većem svjetskom glazbenom događanju. Popularni su američki festivali tako tijekom nekoliko posljednjih godina postali simbol razvrata i neumjerene konzumacije svega ilegalnog, ali stranica DrugAbuse.com se odlučila pozabaviti jednim malo drugačijim pitanjem: što korisnici određenog festivala konzumiraju najviše? Kao ne pretjerano relevantne i znanstveno podržive, ali svakako znakovite podatke su koristili preko 3 milijuna Instagram postova u kojima se spominje jedna od 12 najpoznatijih skupina droga i to u vezi s nekim od 15 najvećih američkih i britanskih festivala, a rezultati su i više nego zanimljivi!

drogaAlkohol se najviše spominjao kod tematskih festivala poput Chili Cook-Offa i britanskog Glastonburya, a u kategoriji marihuane je sasvim očekivano pobijedio Marley Fest uz koji je čak 82% postova vezano uz ljekovitu opojnu “drogu”. MDMA, ecstasy i slični derivati su razumljivo povezani s festivalima elektronske glazbe poput Electric Daisy Carnivala ili Ultre (niti naša varijanta nije puno drugačija), a halucinogeni poput gljiva, LSD-a, DMT-a i meskalina svoju publiku nalaze na divljim tulumima poput Burning Mana i Camp Bisca. Kokain je glavna fora na Coachelli, a zanimljivo je vidjeti kako su u gotovo 4% postova vezanih uz Burning Man spominje crack… tko bi se time hvalio po internetu?! Kada se uračunaju sve droge i izračuna prosjek, ispada kako festivali Camp Bisco i Tomorrowland debelo šišaju konkurenciju pa ako se volite zabaviti uz malo ilegalne stimulacije, znate kamo vam je ići!

TAGOVIalkohol droga festival glazba glazbeni festival partijanje party

Komentiraj