Lifestyle

prava kupka!

Aside Banners

Turizam kakav volimo: Dvorac u kojem su bazeni ispunjeni pivom!

Piše , Objavljeno

Ako vam je ispijanje pive jedan od najljepših trenutaka dana, možda je vrijeme da rezervirate kartu za pivovaru Starkenberger. U jednom smjeru, naravno!

pivski bazen

Nekome je san kupati se u čokoladi, drugima pak u mlijeku i medu, a ima nas i takvih koji bismo sve dali za jedno brčkanje u finoj, zlatnoj, pjenastoj pivi. Hvala bogu da za to ne treba biti nekakav arapski princ ili osnivač Googlea, jer je pivovara s pivskim bazenima na svega par sati vožnje od Zagreba.

Austrijska pivovara Starkenberger ima tradiciju od nekoliko stoljeća i njihovi stručnjaci zasigurno znaju kako se radi dobra piva. Jedan od njihovih starijih, turističkih pogona nalazi se i u dvorcu Starkenberger u Tirolu, prekrasnom zdanju okruženom planinama i gustom šumom. Ako vas put odnese na to prekrasnol, bajkovito mjesto, moći ćete kušati različita domaća piva, razgledavati ogromne gotičke podrume, te se diviti proizvodnim pogonima koji i danas rade pod strogim nadzorom žene. Naime, još jedna posebnost ove pivovare jest upravo činjenica da su je uvijek vodile pripadnice ljepšega spola.

pivski bazen

No ono što je dvorac-pivovaru Starkenberger stavilo na svjetsku turističku kartu, su njegovi pivski bazeni – kompleks od 7 manjih bazena uređenih u stilu turske kupelji. Svaki od tih bazena ispunjen je s 12 tisuća litara pive i 300 litara plijesni, te grijan na optimalnu temperaturu za kupanje. Brčkati se možete maksimalno dva sata, a usput će vam poslužiti pivske krekere i tirolsku mesnu platu, uz besplatnu bocu pive (jer, na žalost, onu u bazenu se ne preporuča piti, pfff…). Sve ovo koštati će vas oko 1.500 kuna po noćenju, a rezervirati termin morate ohohoho unaprijed, jer pivoljupci sa svih strana svijeta hrle u ovaj neobičan resort.

pivski bazen pivski bazen

Kažu da se Kleopatra kupala u pivu, te da joj je zbog toga koža bila iznimno mekana, a i kasnije su mnoge poznate i manje poznate ličnosti tvrdile da ovakve kupke imaju ljekovita svojstva. Nismo sigurni koliko je to točno, ali isplatilo bi se probati barem jednom u životu.

TAGOVIdvorac pivo pivovara pivska kupelj starkenberger

Komentiraj