Lifestyle

Automobili u dijelovima

Aside Banners

Fabian Oefner pokazuje kako izgleda kada skupocjeni automobili eksplodiraju

Piše , Objavljeno

Svaki zaljubljenik u fotografiju, automobile ili oboje, morati će širom razjapiti usta, jer ono što Fabian Oefner radi van je ovoga svijeta!

automobili

Malo je ljudi na svijetu koji na korištenje mogu dobiti dragocjeni Ferrari 330 P4, raznijeti ga na sastavne dijelove, te sve to uslikati tako da se svaki detalj jasno vidi. Švicarskom umjetniku i zaljubljeniku u automobile Fabianu Oefneru to je i uspjelo, sa samo jednom sitnom (ali kako ćemo kasnije vidjeti, potpuno nebitnom) cakom: za svoje ‘eksperimente’ mora se poslužiti modelima skupocjenih automobila, a ne njima samima. Doooh…

automobili

Ipak, koliko god na prvi pogled desenzacionalizirajuća bila činjenica da običan fotograf može razvaliti auto vrijedan 100-njak milijuna kuna samo kako bi fotkao njegove dijelove, ono što Oefner radi zaslužuje naše istinsko divljenje. Naime, on prvo na najsitnije sastavne dijelove rastavi vjerne modele skupocjenih automobila, zatim svaki od tih dijelova fotografira na poziciji koju bi zauzeo da eksplodira, te sve to zajedno spoji u jednu epsku sliku, kao što se može vidjeti gore. Za one koje zanima malo podrobnije objašnjenje, postoji i “Making of...” video, pa obavezno bacite oko.

Fabian Oefner – Hatch and Disintegrating:

Inače, Oefner priznaje da mu je za jednu fotografiju trebalo otprilike dva mjeseca mukotrpnog rada, a svoje radove izlaže u sklopu kolektiva M.A.D.Gallery, pa ako se kojim slučajem nađete u Ženevi, odnedavno možete i posjetiti njihov izložbeni prostor, te vidjeti razne fotke, izloške i instalacije koje slave mikro-mehaniku strojeva.

TAGOVIauto automobili dijelovi fotke fotograf fotografije

Komentiraj