Lifestyle

Mirna ruka i puno vremena

Aside Banners

Fantastični stripovski kolaži za koje je trebalo nadrealno strpljenje

Piše , Objavljeno

Što se dobije kada u jednoj osobi imamo zaljubljenika u stripove i čovjeka sa strpljenjem poput Joba? Mike Alcantara i njegova umjetnost daju nam odgovore.

stripovski kolaži

Na stranicama ovog portala već smo nekoliko puta predstavili uistinu posebne ljude, sa strpljenjem koje je gotovo nepojmljivo. Normalnim ljudima živci počnu titrati već kada pokušaju ugurati konac kroz ušicu igle, ali ova ekipa jednostavno djeluje na sasvim drugoj razini. Takav je i Mike Alcantara, američki umjetnik koji je pozornost javnosti privukao svojim unikatnim stripovskim kolažima.

Ono što Mike radi na prvi se pogled čini kao prilično jednostavan zadatak: čovjek skupi hrpu starih stripova, te izrezuje sličice iz njih, lijepi ih u kolaž, te naposljetku dobiva kompleksnu sliku nekog superjunaka ili njegova svijeta. No iza svakog od njegovih radova stoje sati i sati rada, prije svega u pronalasku kvalitetnog i prigodnog materijala, a zatim u planiraju i slaganju cijelog mozaika. Možda će se nekome ovaj hobi činiti kao protraćeno vrijeme, ali ako se nas pita, Mike zaslužuje veliki respekt!

stripovski kolaži stripovski kolaži stripovski kolaži stripovski kolaži stripovski kolaži stripovski kolaži

Ostatak radova Mikea Alcantara možete pogledati ovdje.

TAGOVIgeek mike alcantara neobični hobi strip stripovski kolaž strpljenje

Komentiraj