Lifestyle

Kida asfalt

Aside Banners

Ford je nadmašio samoga sebe: Novi GT superautomobil je zvjerka koju treba znati obuzdati!

Piše , Objavljeno

Od Forda već neko vrijeme ne možemo očekivati nekakve fantastične inovacije i ideje, ali novi bi GT mogao označiti povratak na stare staze slave.

ford 4Prije početka velikog sajma automobila u Detroitu malo bi tko stavio ruku u vatru za novog Forda, ali ova ikona američke industrije najbolje se snalazi na domaćem terenu. Njihov je novi brutalni superautomobil izazvao ogromnu pažnju svih posjetitelja i potencijalnih kupaca, a označava povratak jednoj od njihovih najslavnijih linija: legendarnom GT-u.

ford 2 ford 3ford 1

Novu će bebicu tako pogoniti 3.5-litreni twin-turbo V6 motor spreman da proizvede snagu od 600 konja, a iako za sada nisu poznate dodatne specifikacije (maksimalna brzina i ubrzanje) rekli bismo kako su u samom vrhu ponude! GT će tako imati pogon na stražnje kotače i gladak aerodinamični oblik karoserije, a uz ultralagane materijale poput aluminija i ugljičnih vlakana te Sync 3 sustav prilagodbe aerodinamike uvjetima vožnje svaki je njegov vlasnik siguran kako će iz ove zvjerke izvući apsolutni maksimum.

Ford GT – promo video:

Sam je automobil dizajniran prvenstveno za 24-satnu utrku Le Mans, a na slobodnom bi se tržištu trebao pojaviti negdje krajem iduće godine. Naravno, nećete ga moći kupiti u baš svakoj prčiji od autosalona i za njega će trebati izdvojiti pravo bogatstvo (pretpostavlja se kako će koštati oko 250 tisuća dolara), ali one koje ovakva vozila zanimaju i koji si ih mogu priuštiti prijeći će preko svih prepreka da ga se domognu. Eh, kud nas neće potrefiti onaj Eurojackpot…

TAGOVIdetroit ford ford gt gt le mans superauto superautomobil trke

Komentiraj