Lifestyle

Aside Banners

Fotografija pijanih Britanaca s dočeka Nove obišla svijet i postala simbol renesansne umjetnosti

Piše , Objavljeno

Prvih dana nove godine obično uživamo u svakojakim fotkama s dočeka diljem svijeta, ali nismo očekivali da ćemo tako pronaći i primjer fine srednjovjekovne umjetnosti.

manchesterIako se na to tijekom ostatka godine uglavnom gleda s mrkim pogledom, zatući se alkoholom za Novu godinu nije samo primjereno već se, štoviše, i podržava! Na tu su večer tako ulice svih gradova svijeta prepune pijan ekipe koja odlazi sa ili dolazi na tulume, pokušava stići kući ili jednostavno leži po cesti dok se svijet ne prestane vrtjeti oko njih. Na takav je primjer naletio i fotograf Joel Goodman, koji je u britanskom Manchesteru tražio zanimljive fotke s dočeka. Na jednom je trgu naišao na zanimljiv prizor čovjeka kojega su na zemlji pokušavali zauzdati policajci, dok je malo dalje nasred ulice ležao drugi muškarac s pivom u ruci, a sve je to sa smiješkom na licu promatralo nekoliko slučajnih prolaznika.

Joel je okinuo fotku i postavio je u novogodišnju galeriju na portalu Manchester Evening News, a zasigurno nije očekivao kako će ona vrlo brzo obići svijet i postati najikonskija fotografija s dočeka Nove godine 2016. Naravno, internet kao internet je odmah krenuo s usporedbama i modifikacijama, a ovo su neke od najzanimljivijih!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljudi su tako vrlo brzo primjetili kako elementi na fotografiji poštivaju sva pravila zlatnog reza, a neki su istaknuli kako sama kompozicija neodoljivo podsjeća na finu renesansnu umjetnost. Oni s malo više vremena su sve provukli kroz filtere i dobili zanimljive kombinacije, a naravno da se našlo i onih koji su izrezali najzanimljiviji element, tipa koji leži i drži pivu u ruci, te ga polijepili na druga djela. U svakom slučaju, prva viralna fotka 2016. godine je tu!

TAGOVIalkohol doček nove godine fotografija nova godina pijanstvo renesansa umjetnost

Komentiraj