Lifestyle

dobar šoping preko grane

Aside Banners

Gdje kupovati online? Pregled najboljih web shopova u EU

Piše , Objavljeno

Budući da smo već neko vrijeme u Europskoj Uniji, time smo dobili brojne pogodnosti, a jedna od njih su i prednosti pri web kupovini. Stoga donosimo pregled nekolicine kvalitetnih web shopova s područja EU.

euriŠtednja je novaca nekoć bila laka stvar, bilo je dovoljno zaključati se u sobu dalje od svih iskušenja, a novce strpati u čarapu pod krevet. Danas su stvari potpuno drugačije, danas nemamo blage veze gdje su nam točno novci, ali imamo kartice koje nas uvjeravaju da su negdje i da su nam na raspolaganju. Imamo računala koja nam daju priliku te iste novce potrošiti na najbespotrebnije potrepštine. I to sve iz udobnosti vlastite sobe, mjesta gdje smo prije bili sigurni.

Dok je još prije samo nekoliko godina bila nejasna i mutna misterija, kupovina preko interneta danas je puno sređenija pa se moguće osiromašiti unutar jednog poslijepodneva putem nekoliko klikova mišem.

Zahvaljujući tome što poznati servis PayPal (nama smrtnicima najpristupačniji putem Visa kartica) podržava i Lijepu Našu, otvorena su nam vrata do trgovina diljem svijeta. Dovoljno je otvoriti korisnički račun na PayPalu koji će služiti kao posrednik između vaše kartice i web shopa, povezati ga sa trgovinom s kojom želite i… to je to, kupovina može početi. I za PayPal i za web shopove više nego ikada bitno odabrati snažne i dobre lozinke koje ne koristite drugdje i oprezno dijeliti svoje osobne podatke.

Osim PayPalom, na većini ovdje predstavljenih shopova možete plaćati svojim debitnim karticama, od Vise Electron i Master Carda, pa do ‘obične’ Maestro kartice.

S obzirom da smo odnedavno postali punopravni članovi EU, odlučili smo malo istražiti što se može kupiti u našem novom susjedstvu jer nas sada štite usklađeni zakoni i standardi zaštite potrošača, vrijeme dostave je minimalno, a i sama dostava je najčešće besplatna te se ne carini niti morate brinuti o PDV-u. Također, oduševit će vas informacija da su cijene vani, pogotovo uz malo kopanja, često i 20 do 30% niže nego kod nas, a ako ubodete akcije i rasprodaje, ušparat ćete i više!

Ebay

ebayKupovali preko interneta ili ne, za Ebay  smo više-manje svi čuli. Ebay je magično mjesto gdje je moguće kupiti nekolicinu stvari koje se nalaze u presjeku svega zamislivog i svega nezamislivog. Uistinu, prekopavanje Ebaya zahtjevan je proces jer će vas jedna stvar odvesti do druge i potom do treće, a nakon nekoliko sati je nemoguće procijeniti jesu li vam uistinu potrebne My Little Pony maske za mobitel jer su bile TAKO JEFTINE. A i mobitelu će dobro doći zaštita kada vas budu mlatili jer imate My Little Pony masku.

Sama stranica je odlično i pregledno dizajnirana, podaci o proizvodima i uvjeti dostave su jasno napisani uz svaki proizvod, kao i trenutna ocjena prodavača. Želite li izgubiti nevinost u online shoppingu, Ebay je odličan prvi izbor.

Amazon

amazonUz Ebay, tu je i Amazon (možete kupovati i na njemačkom Amazonu, ali ista stvar) koji isto prodaje sve od buhe do slona. Amazon ne podržava plaćanje Paypalom tako da morate izvući neku kreditnu ili debitnu karticu. Roba provjereno stiže, brzo i efikasno.

Amazon je vjerojatno poznat svim vlasnicima Kindle uređaja kao najbolji izbor za kupovinu e-knjiga jer te sigurno rade na njihovoj pomalo zaključanoj i ograničavajućoj platformi.

Book Depository

bookdepositoryŽelite li čitati knjige i pri tome koristiti Paypal, preporučamo vam odlični Book Depository koji nudi ogromnu kolekciju knjiga i stripova po prekrasnim cijenama i brzu te besplatnu dostavu. Iz iskustva znamo da im se povremeno može zalomiti greška (nitko nije savršen), ali u slučaju da se pošiljka izgubi bez pogovora šalju ponovno i trude se maksimalno izaći u susret.

Elbenwald

elbenwald

Stranica je na njemačkom, ali slike govore više nego imamo novaca.

Volite li filmove, videoigre ili cosplay, Elbenwald zaobiđite u širokom luku jer će vam nakon nekoliko dana vjerojatno trebati jamci za kredit. Inventar im je krcat visokokvalitetnim proizvodima i cijene su im i više nego prihvatljive, a pokriveno je sve od Harryja Pottera, Batmana, Game of Thronesa i Star Warsa, pa do Portala.

Svaštare

U kategoriji trgovina koje ni same ne znaju što prodaju, ali je sve neizmjerno cool, predlažemo I want one of those jer, i mislimo da je to sasvim dovoljna preporuka, prodaju ZOMBIE BOOTCAMP EXPERIENCE za dvoje. U ostatku ponude imaju raznorazne zgodne gadgete i dodatke za gotovo svaku prostoriju u vašoj kući. Nakon IWOOT-a, posjetite i Firebox čija ponuda izgleda kao da je netko odlučio ispuniti svaku želju svim korisnicima Tumblra i pritom ne štedjeti na kvaliteti proizvoda.

Asos

asosNa ovima je moguće pronaći i raznorazne količine odjeće, ali za odjeću smo pronašli i specijalizirane trgovine. Primjerice Asos.

Pošto s Asosa nismo nikada ništa osobno naručivali iako prodaju i mušku odjeću, konzultirali smo se s jednom od najvećih šopingholičarki u Hrvatskoj i potom saželi roman na nekoliko rečenica: Dakle, Asos je kul zato što ima free shipping, a roba im nije “kinesko đubre” (sic). Nadalje, saznali smo da povremeno proizvode i vlastite serije odjeće što potom razgrabe sve relevantne fashion blogerice. Naravno, uz kvalitetu dolazi i cijena, pa nije baš najjeftiniji. Uz to, integriran je s Pinterestom pa možete samo jednim klikom objaviti sve što vam se sviđa.

Spreadshirt

spreadshirtSpreadshirt sadrži veliku ponudu majica, pregača, maski za mobitele, šalica i sličnog. Specifični su po tome što, osim kupovine unaprijed dizajniranih predmeta, putem jednostavnog drag & drop sučelja možete sami dizajnirati i kombinirati svoj proizvod ubacivanjem svojih slika ili odabirom ponuđenih predložaka te umetanja teksta što izravno utječe na cijenu narudžbe, a kreativci čak mogu otvoriti i vlastiti dizajnerski profil gdje mogu postaviti svoje vlastite kreacije za prodaju.

Za sportaše

sportsdirectZa kraj smo ostavili dvije trgovine specijalizirane za sportsku opremu, Wiggle, koji se specijalizirao za biciklizam i srodne aktivnosti, i SportsDirect koji pokriva širok spektar sportske obuće i odjeće, ali i druge casual obleke. Njih sportašima među vama vjerojatno ne moramo posebno predstavljati, a ostalima možemo reći samo da su cijene puno niže nego kod nas i da gore možete pronaći apsolutno sve što vam treba.

Ovakvih trgovina naravno ima još, ali trudili smo se pronaći one koje su dominantno na dobrom glasu i koje se trude ići na korist kupcu, a istovremeno nude raznovrsne i kvalitetne proizvode. Što više reći nego sretna vam kupovina i pažljivo s novcima!

TAGOVIeuropska unija online shopping trgovina web

Komentiraj