Lifestyle

Gdje su tu žene?!

Aside Banners

Genijalna majica sa znakovima ti pomaže da pričaš sa strancima… bez pričanja!

Piše , Objavljeno

U vječnoj potrazi za stvarima koje su toliko očite da smo zapanjeni kako ih se nitko do sada nije sjetio, donosimo običnu majicu s bitnim znakovima koja komunikaciju sa strancima čini lakšom.

majica 1

Svaki svjetski putnik se kad-tad nađe u situaciji da se nalazi u tuđini, ne zna beknuti niti riječ na jeziku lokalaca, a i njima je njegovo nabadanje engleskog, njemačkog ili španjolskog kao da im domaće životinje pokušavaju nešto reći. Događalo nam se to i u Austriji i Italiji, a kud neće tamo u nekom Vijetnamu ili Boliviji! Jedna od opcija je sa sobom cijelo vrijeme furati prevoditelja, što je opcija rezervirana gotovo isključivo za voditelje TV emisija i ljude s plaćom od 7 znamenaka. Druga je rječnik stranih riječi, koji pitanje poput “Gdje je najbliži WC?” može pretvoriti u agonizirajućih 7 minuta listanja stranica dok stvari već cure. Opcija koja nam se pak više sviđa jest majica sa 40 znakova koji pomažu komunikaciji!

majica 2

Nazvana jednostavno Icon Speak majica, na sebi ima naslikanih 40 simbola za koje njezini tvorci smatraju kako su najvažnija pitanja koja jedan stranac može pitati u tuđoj zemlji. Ima tu svačega, od prijevoznih sredstava preko bolnica i drugih bitnih ustanova, pa sve do restorana i mjesta na kojima možeš dobiti wi-fi. Dovoljno je samo pokazati na neki od simbola i nadati se kako će druga osoba razumjeti što ju pokušavaš pitati.

majica 3

Naravno, uvijek postoji ta mogućnost da ispadneš nekakav čudak koji uporno pokazuje i dira se po bradavicama, a tu je i činjenica da ako si na nekakvom dužem putovanju, ne možeš istu majicu furati baš isto vrijeme, čak i ako kupiš više komada. Ipak, za nekakve kraće izlete ili upoznavanje novih kultura i jezika, svakako ne bi bilo loše na sebi imati jednu ovakvu slikovnu pomoć. Može, kupljeno!

TAGOVIikona jezik majica prevoditelj stranac znak znakovni jezik

Komentiraj