Lifestyle

Alo, ima li koga?!

Aside Banners

Ghosting je nova vrsta prekida veze, a vjerojatno se dogodio i tebi

Piše , Objavljeno

Sa širenjem novih tehnologija i društvenih formi, sasvim je logično da će se širiti i neki novi obrasci ponašanja, poput vrlo iritantnog, ali iznimno učinkovitog ghostinga.

casperU stara vremena naših očeva i majki, djedova i baka ili čak i daljih predaka, veza između dvoje ljudi je uglavnom završavala na jedan od ova dva načina: ili su ostali zajedno dok ih smrt ne rastavi, ili su licem u lice riješili posao i krenuli svaki svojim putem. Osim pisanja nekih pisama i kukavičkog bijega iz grada, nije baš bilo previše drugih mogućnosti. Danas, kada imamo internet i praktički sve društveno, ljubavne i ine kontakte možemo održavati bez potrebe da uistinu fizički i vidimo osobu s druge strane, rođena je jedna sasvim nova disciplina: ghosting iliti polagano iščezavanje.

Ghosting je fenomen s kojim se po anketi servisa PlentyofFish (uzorak od 800 Amera i Kanađana u dobi od 18 do 33 godine) susrelo čak 80% ljudi, tako da je vrlo velika vjerojatnost da si i ti bio ili bila njegova žrtva. Ili pak onaj koji je aktivno ghostao druge. O čemu se zapravo radi? Naime, zamisli da se dopisuješ s nekim preko Facebooka. Može to biti prijatelj, poznanik, ili cura koju pokušavaš isfurati na spoj, a svima je zajedničko da će osoba jednog trena ili sasvim polagano jednostavno iščeznuti. Neće se više javljati i odgovarati na poruke te će početi stanje žešćeg ignoriranja, a posebno boli kada vidiš onaj “seen” i slične poruke i znaš da nije iznenada odselila na Novi Zeland ili da ga nije baš tada pokupio kamion.

ghost 1

Iako postoji mnoštvo razloga zašto bi netko ghostao nekoga (dosadan, naporan, bezobrazan… biraj!), jedan od glavnih je svakako misao da uvijek postoji netko bolji. To je posebno primjetno kod servisa poput Tindera, gdje je iznimno lako jednostavno preskočiti nekoga tko ti se sviđa jer bi jedan pokret prsta udesno mogao značiti stvarno idealnog muškarca ili ženu. Na žalost, ovakve obrasce modernog ponašanja ne možemo mijenjati nego ih jednostavno prihvatiti kao dio novog međuljudskog folklora, a kada se pogleda s praktične strane, možda je bolje da popiješ lagani ignore preko nekakvog chata nego da to moraš doživjeti uživo!

TAGOVIduh ghost ghosting ignoriranje internet moderno veza

Komentiraj