Lifestyle

nemaju dušu, ali im pušu

Banner 300

Gingeri uspješniji u krevetu nego ikada ranije – u čemu je tajna?

Piše , Objavljeno

Da se studije u današnje vrijeme nerijetko bave potpuno trivijalnim temama već je opće poznato, iako se mnogi neće složiti da bi i ovu bilo fer strpati upravo u tu kategoriju. Ipak, ono što je neupitno, barem ako je vjerovati najnovijim istraživanjima, riđokosi tipovi ne samo da više nisu predmet okrutnih šala i poruga nego kod žena kotiraju bolje nego ikada ranije.
Trend koji traje posljednjih nekoliko godina uvelike je uvjetovan novonastalom popularnošću britanskog slavuja Eda Sheerana te odnedavno oženjenog princa Harryja. I dok je šesti u redu za prijestolje oduvijek slovio kao muškarac koji plijeni pažnju na Otoku, Sheeranov izričaj bio je u pravilu sinonim za nesretno zaljubljenog autsajdera, no kao što vidimo i sami, sve se mijenja. Studija tako otkriva da je 20% gingera primijetilo kako im je seksualni život postao kudikamo dinamičniji otkad je svjetske top liste poharala pjevačeva uspješnica ‘Shape of You’, a kod riđokosih žena donekle slična paralela primijećena je rastom popularnosti Emme Stone i Isle Fisher, iako crvena boja kose kod djevojaka nije nikada zasita bila downer u očima zainteresiranih.

ed sheeran scshot

Uostalom, ranija istraživanja dr. sc. Wernera Habermehla s istraživačkog instituta u Hamburgu, provedena na poprilično ozbiljnom uzorku, pokazala su da upravo žene ove boje kose imaju najaktivniji seksualni život. Fascinacija crvenokosim ženama postoji od davnina, a i mnoga umjetnička djela svjedok su toj tezi. I dok je Botticelli još u 15. stoljeću svojom slikom ‘Rođenje Venere’ veličao ginger djevojke, South Park je više od 500 godina kasnije i dalje ozbiljno trolao frustrirane riđokose dječake i muškarce, pri čemu je najviše prašine podigla epizoda ‘Ginger Kids’ iz devete sezone u kojoj Cartman iskompleksiran svojim riđim dlačicama skuplja gingere u ustanku protiv diskriminacije te pokušaju svrgavanja aktualnog poretka i formiranju dominantne rase riđokosih. Ironična premisa popularne animirane TV serije poprilično je radikalno i pogrešno shvaćena kod dijela publike, tako su godinama kasnije zabilježeni slučajevi u kojima se po engleskim školama među pubertetlijama organizirao tzv. ‘Kick a Ginger Day’, a cilj eventa jasan je iz samog naziva ove grozomorne siledžijske prakse.

.

U tom smislu veseli nas ovaj ‘povratak otpisanih’. U britanskim anketama u sklopu istraživanja, osim Harryja i Eda, kao najpoželjniji gingeri pozicionirali su se još i Ewan McGregor, Damien Lewis, Paul Bettany i Eddie Redmayne, a recesivni MC1R gen zaslužan za ovu rijetku boju kose, čini se, trenutno je na cijeni. Doduše čitavo ovo istraživanje i promjena percepcije ginger tipova odnosi se na britansko i irsko područje, gdje je njihova koncentracija osjetno veća od 1-2%, koliki im je udio u globalnim razmjerima. Kao prijestolnica riđokosih obično se spominje glavni škotski grad Edinburgh, a među najpoznatijim stereotipima o Ircima su da je praktički svaki Irac barem dijelom ginger.

s park

Žene ove boje kose u daljoj prošlosti su smatrane i vješticama, osobama snažnih seksualnih nagona i upitnog morala, muškarci vampirima, a u očima Španjolske inkvizicije svi su bili Židovi. U usporedbi s nekima od srednjovjekovnih pogleda na riđokose, današnja situacija izgleda bajno, a u iščekivanju nove kraljevske bebe i albuma Eda Sheerana čini se da bi se mnogi gingeri mogli počastiti titulom vojvode od (Sus)sexa. Sretno svima!

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIed sheeran ginger muško ženski odnosi prince harry riđokosi seks

Komentiraj