Lifestyle

Sve je opasno!

Aside Banners

I alkohol ima hrpu kalorija, a evo kako se cuga može usporediti s omiljenom nam hranom

Piše , Objavljeno

Čak i oni koji paze na unos nutrijenata često smetnu s uma kako i piće, bilo ono bezalkoholno ili alkoholno, ima dovoljno kalorija da sva ona briga o zdravoj prehrani pada u vodu!

hranaDanas svi nešto paze na prehranu, sve se vježba, izbjegava se fast food i slatko, broje se kalorije, a onda navečer na cugu popit’ koji sokić ili pol tuceta granata pive u iščekivanju vikenda, kada se pak zdrobi par buteljica vina i deci-dva-četrnaest čašica kakve žeste… i svima je to sasvim prihvatljivo. No čak i malo žešći brijači na pažljivi unos kaloriju znaju zaboraviti kako gotovo svako piće osim obične vode u sebi ima masu tih odvratnih džula pa se tako sve one bezokusne salate i nezačinjena piletća prsa trpe bez razloga i ponište s par gutljajeva “bezopasne tekućine”.

Kako bi pokazali i dokazali o kakvim se odnosima radi, ekipa s Elite Dailya je složila nekoliko zanimljivih grafika u kojima izjednačavaju kalorijsku vrijednost mjerica alkohola s onom popularne i omiljene nam hrane. Dakle, ovdje se radi isključivo i samo o kalorijskoj vrijednosti! Istina, neka je klopa neuobičajena u našim krajevima (california rolls?) kao i neka od navedenih pića (AMF iliti Adios Motherfucker koktel), ali vjerujemo kako ćete lako pronaći naše sinonime!

kalorije 1 kalorije 2 kalorije 3 kalorije 4 kalorije 5 kalorije 6 kalorije 7 kalorije 8

Glavni je krivac svakako šećer koji se roka u gotovo svako alkoholno i bezalkoholno piće (pogotovo potonje), tako da jedan običan slatki koktelčić bez imalo problema može imati ekvivalent od 10-ak vrećica ovog bijelog otrova za tijelo. Da, da… možda je bolje da promislite o onim pivicama poslije treninga, pilatesa ili čime se već bavite kako biste izgubili kilograme jer nitko ne želi da mu je posao uzaludan!

TAGOVIalkohol dijeta fast food hrana kalorije koktel mršavljenje piće unos kalorija

Komentiraj