Lifestyle

ništa vodica

Aside Banners

Iako su nas učili drukčije – ne moraš nositi bocu vode niti piti vodu dok treniraš

Piše , Objavljeno

Voda je život. Voda nam sačinjava značaj udio u tijelu i nijedan organizam na planetu ne može preživjeti bez vode. Sport bez vode također ne funkcionira te se voda koju izgubiš znojenjem mora nadoknaditi.

Možda ti ovo dođe kao hladan tuš, ali hidratacija TIJEKOM tjelovježbe nema onaj učinak kojem se nadaš i o kojem nam pričaju od malih nogu – čak je moguće i da ti šteti.

Hidratacija je potrebna kako bi se očuvalo dobro zdravlje te je potrebna za tjelovježbu, ali je važnije piti vodu dva sata prije vježbe i odmah nakon što završiš.

Često vodu pijemo iz navike ili čak i zabušavamo – pa je voda često samo drugi oblik “oh, odvezala mi se tenisica” tehnike zavlačenja. Pravi osjećaj žeđi tijekom tjelovježbe označava lošu pripremu. Tako da – tijekom tjelovježbe nemoj razbijati glavu ako sa sobom nemaš bočicu vode, važno je piti vodu prije i poslije treninga. Ako je temperatura prostorije u kojoj vježbaš prikladna – pauza za vodu je posve nepotrebna.

Ostatak dana pij vodu, onih 8 čaša dnevno je minimum. Slobodno pij više. LeBron James pije do 7 litara vode dnevno tijekom sezone. Posve je jasno da mi nismo LeBron James, ali od viška vode glava ne boli. Čak štoviše – glavobolje i ostale “-bolje” se često javljaju zbog dehidracije. I moramo nadodati – nemojte piti previše vode odjednom.

Također, izgledat ćete napuhnuto ako ste dehidrirani, tako da udri po bočici za ljepši tonus. PRIJE i NAKON tjelovježbe. Naravno, ako umirete od žeđi tijekom treninga, slobodno popijte vode.

TAGOVIdehidratacija fitness gym teretana tjelovježba trening voda

Komentiraj