Lifestyle

Borgovski sat

Banner 300

Ideja godine: Ovaj super sat s ugrađenim brzinomjerom će vas oduševiti!

Piše , Objavljeno

Kažu da budućnost satova leži u smartwatch uređajima, ali mi ćemo uvijek radije izabrati ovakvog ljepotana pa makar koštao kao omanji stan!

brevaDanas-sutra će smartwatch tehnologija postati dominantna na tržištu satova i mnogi će zaboraviti kako su ne tako davno postojali genijalni urari koji su slagali složene mehaničke sustave s jednim jedinim ciljem: pokazivanjem vremena sa stilom. Naravno, danas pravi majstori svoje umijeće naplate i po nekoliko stotina tisuća dolara, ali niti oni nisu imuni na konkurenciju i dolazak novih trendova. Švicarski proizvođač luksuznih satova Breva je to skužio na vrijeme pa su svoju ponudu odlučili proširiti novim ćukicama, a jedna od njih je i prilično inovativna Génie 03.

Breva Génie 03 – test:

Naime, vjerovali ili ne, ovo je prvi sat na svijetu s ugrađenim mehaničkim brzinomjerom i to u obliku malenog mehanizma koji se izdigne na centimetar iznad kućišta. Zapravo se radi o minijaturnom anemometru koji brzinu vlasnika određuje pomoću brzine vjetra, a kako bi se spriječilo oštećenje lopatica, pri brzinama većim od 50 km/h automatski se aktivira opružni mehanizam. A da ne pričamo kako malo baca na nešto što bi Borg furao! Sve ovo dakako ima svoju cijenu pa ćete za Génie 03 morati izdvojiti finih 60 tisuća dolara (oko 350 tisuća kuna), a ako vam je ovo previše uvijek možete biti jedan od milijuna smrtnika koji za mjerenje brzine koristi GPS.

TAGOVIbreva elita luksuz mehanički sat sat skupi sat

Komentiraj