Lifestyle

kad ti je dosta buke

Aside Banners

IKEA ima nove zavjese koje upijaju zvuk, cijena mira i tišine uopće nije velika

Piše , Objavljeno

Izvor: IKEA

Ovisi gdje živiš, ali oko nas svuda niču bauštele, promet je sve glasniji, a i susjedi vole uključivati motorizirane aparature u rane sate vikenda kada smo najranjiviji. Svaki decibel niže je dobrodošao u naše živote.

Možda se nećeš previše uzbuđivati oko zavjesa u Ikei jer imaju naizgled uzbudljivijih stvari, ali trebaš im dati priliku. IKEA ima nove zavjese koje blokiraju svjetlost i upijaju zvuk.

To je nešto što nam treba. Još jedan sloj zvučne izolacije jer je zagađenje bukom u gradovima postalo preveliko. Ime modela je Gunnlaug, a smanjuju jeku i vibracije zvuka u srednjim i visoko frekventnim valovima. Ne znamo što to točno znači, ali zvuči ozbiljno.

Na Ikeinoj službenoj stranici piše: “GUNNLAUG zavjesa koja upija zvuk ima puno funkcija. Osim što je elegantna zavjesa ugodne teksture koja predivno pada, ona prigušuje zvukove uzrokovane svakodnevnim aktivnostima, poput lupkanja suđem, dječje igre i razgovora. Kombinacija je chenille pređe i posebnog tkanja koje stvara mekanu, laganu tkaninu koja ima sposobnost unošenja mirnoće i sklada u tvoj dom.”

IKEA je dobila i certifikat Međunarodne organizacije za standardizaciju (zvuči fejk, ali postoji) – Gunnlaug upija zvuk bolje od materijala slične težine i kvalitete za čak 50 do 100 posto. U kombinaciji sa sagovima i namještajem, imat ćeš tiši životni prostor.

Izgledaju dobro, dolaze u samo dvije boje (bijeloj i sivoj), a cijena im je 399 kuna za dvije zavjese. Morat ćemo ih testirati. Sumnjamo da će pomoći s bukom susjedove kosilice, ali cijenimo svako povećanje šansi za mir i tišinu.

TAGOVIdizajn IKEA stan uređenje interijera