Podmažite novčanike
Izabrani su najbolji kuhari SAD-a, a ovo su neka od njihovih kulinarskih remek-djela

Možda nećemo imati priliku tako skoro posjetiti ijedan od restorana u kojima ovi kuhari rade, ali to nas ne spriječava da nekontrolirano slinimo!
Kada se govori o nagradama za najbolje kuhare, barem što se tiče SAD-a, ne ide više od James Beard nagrade. Svake godine prvog tjedna u mjesecu svibnju čuvari Beardove fundacije daju čast nekolicini najboljih chefova i to prvenstveno se vodeći po kritikama poznatih gurmana, ali i običnih “smrtnika”. Naravno kako je svakom kuharu iznimna čast da se uopće nađe na razmatranju, a mnogi tvrde kako je za samu hranu ovo čak i bitnija nagrada od toliko cijenjenih Michelinovih zvjezdica. U svakom slučaju, evo same kreme kulinarskog svijeta, a valja napomenuti kako se na ova jela ne treba gledati isključivo kao na hrpu proteina, ugljikohidrata i masti koje nas trebaju natrpati i utažiti glad, već kao na umjetnička djela svoje vrste.
Curtis Duffy – Grace (Chicago, Great Lakes)
Aaron Silverman – Rose’s Luxury (Washington DC – Mid-Atlantic)
Paul Berglund – The Bachelor Farmer (Minneapolis, Midwest)
Jonathan Waxman – Barbuto (New York City, New York)
Zak Pelaccio – Fish & Game (Hudson, Northeast)
Renee Erickson – The Whale Wins (Seattle, Northwest)
Justin Devillier – Le Petit Grocery (New Orleans, South)
Tandy Wilson – City House (Nashville, Southeast)
Justin Yu – Oxheart (Houston, Southwest)
Jon Shook i Vinny Dotolo – Animal (Los Angeles, West)