Lifestyle

Podmažite novčanike

Aside Banners

Izabrani su najbolji kuhari SAD-a, a ovo su neka od njihovih kulinarskih remek-djela

Piše , Objavljeno

Možda nećemo imati priliku tako skoro posjetiti ijedan od restorana u kojima ovi kuhari rade, ali to nas ne spriječava da nekontrolirano slinimo!

hranaKada se govori o nagradama za najbolje kuhare, barem što se tiče SAD-a, ne ide više od James Beard nagrade. Svake godine prvog tjedna u mjesecu svibnju čuvari Beardove fundacije daju čast nekolicini najboljih chefova i to prvenstveno se vodeći po kritikama poznatih gurmana, ali i običnih “smrtnika”. Naravno kako je svakom kuharu iznimna čast da se uopće nađe na razmatranju, a mnogi tvrde kako je za samu hranu ovo čak i bitnija nagrada od toliko cijenjenih Michelinovih zvjezdica. U svakom slučaju, evo same kreme kulinarskog svijeta, a valja napomenuti kako se na ova jela ne treba gledati isključivo kao na hrpu proteina, ugljikohidrata i masti koje nas trebaju natrpati i utažiti glad, već kao na umjetnička djela svoje vrste.

Curtis Duffy – Grace (Chicago, Great Lakes)

curtis curtis 2 curtis 1

Aaron Silverman – Rose’s Luxury (Washington DC – Mid-Atlantic)

aaron 1 aaron 2 aaron

Paul Berglund – The Bachelor Farmer (Minneapolis, Midwest)

paul paul 3 paul 2

Jonathan Waxman – Barbuto (New York City, New York)

jonathan 1 jonathan 2 jonathan

Zak Pelaccio – Fish & Game (Hudson, Northeast)

zak zak 2

Renee Erickson – The Whale Wins (Seattle, Northwest)

renee 2 renee 1 renee

Justin Devillier – Le Petit Grocery (New Orleans, South)

justin justin 2 justin 1

Tandy Wilson – City House (Nashville, Southeast)

tandy tandy 2 tandy 1

Justin Yu – Oxheart (Houston, Southwest)

yu 2 yu 1 yu

Jon Shook i Vinny Dotolo – Animal (Los Angeles, West)

jon jon 1

TAGOVIamerika gastronomija hrana James Beard jela kuhar kulinarstvo restoran SAD

Komentiraj