Lifestyle

Jaguar ponovno juri

Banner 300

F-TYPE je prvi pravi Jaguarov sportski auto u zadnjih 50 godina

Piše , Objavljeno

Nakon 50 godina luksuznih sedana, vrijeme je da se Jaguar vrati među sportaše, i to svojom novom jurilicom, F-TYPE!

jaguar F-type

Budući da su dugo vremena bili izvan igre, lako je moguće da su u Jaguaru malo zahrđali što se tiče sportskih automobila, ali svojski se trude ugrabiti svoj komad kolača i privući što više potencijalnih kupaca. Kako čista kvaliteta više nije dovoljna (jer jednostavno nije bilo takvog automobila u njihovoj liniji proteklih 50 godina), okreću se drugim taktikama, a one se poglavito odnose na boom preko društvenih mreža.

F-TYPE dolazi u tri varijante, s V6, V6S ili V8 motorom, a karoserija je u potpunosti od aluminija. U svom osnovnom modelu do stotke ćete za 5,1 sekundu, dok 5-litrena V8 verzija može potegnuti i za 4,2 sekunde. Sve će to biti podebljano glasnim ispušnim sustavom, tako da su pogledi ljubomornih prolaznika zagarantirani.

Jaguar F-TYPE promo video:

Premda ima neke detalji iz starog E-TYPE-a, poput zrakoplovnih prekidača, riječ je samo o hommageu, dok je ostatak unutrašnjosti u potpunosti digitaliziran. Centralni touchscreen upravljati će svim stavkama koje Jaguar nudi, poput multimedijalnog centra (Meridian sustav s i do 12 zvučnika), mjerača sile i ubrzanja, ventilacije koja se diže iz kontrolne ploče, automatskih spojlera i ostalih čudesa moderne tehnike.

jaguar F-type

Kao što smo na početku rekli, marketinški stučnjaci iz Jaguara svim silama žele napraviti svoj novi proizvod viralnim, a to im za sada itekako dobro ide. Stotine tisuća Facebook i Twitter fanova bore se za priliku da i sami provozaju ovu mačkicu (potrebno je poslati Vine video s hashtagom #MyTurnToJag u kojem navodite zašto biste baš vi trebali testirati novi Jag). Ne znamo koliko će to baš pomoći prodaji, pošto se cijene kreću od 69.000 do 92.000 dolara (ovisno o motoru), ali promocija nikada ne škodi.

TAGOVIauti f-type Jaguar jurilica pile sportski auto

Komentiraj